20.03.2006 11:41

Білоруси не люблять Вакарчука… який говорить російською

От хто б уже міг подумати, що Святослава Вакарчука білоруси звинуватять в тому, що він спілкувався з ними російською мовою, бо вважає Мінськ російським губернським містечком. Але саме такі претензіі пред’явили Вакарчуку білоруси після концерту Океанів в Мінську…

Нещодавно проходила чат-конференція з лідером Океана Ельзи Святославом Вакарчуком, на якій кілька питань було з Білорусії. Їх претензія полягала в тому, що Вакарчук образив білорусів тим, що спілкувався з публікою російською мовою. Нібито це з його боку нешляхетно говорити мовою окупантів в країні, мова якої насправді є найближчою до української. І те, що Святослав говорив російською, свідчить про те, що він вважає Білорусію російською губернією. А білоруські фани цього ніяк не очікували від такого „просунутого” музиканта, як Вакарук.
На таку заяву Святослав відповів, що він взагалі приємно здивований, що в Білорусії знають і розуміють українську мову, і він просто із ввічливості почав говорити російською, бо цю мову розуміють всі. Тепер, коли він розуміє, що в білоруси розуміють українську, Славко буде спілкуватись з ними своєю рідною українською мовою.
Та незважаючи ні на що, білоруським фани були дуже задоволені концертом і навіть зізнались, що в них з’явилось бажання вивчити українську мову, щоб користуватись нею у повсякденному житті.

Проголодавшегося мужчину насмерть придавил холодильник В Брянске на Городищенской горке произошло жуткое ДТП с четырьмя машинами Российская «Федерация» может отправиться на Луну, изменив название Мертвого младенца нашли на берегу реки в Челябинской области Пользователи социальных сетей возмещены открытыми люками

Лента новостей