15.04.2006 20:16

Команди Тимошенко, Кличка і ГАК створили коаліцію у Київраді

Команди Тимошенко, Кличка і ГАК створили коаліцію у КиїврадіКоманди Тимошенко, Кличка і ГАК створили коаліцію у КиїврадіВ суботу, 15 квітня, спільні збори депутатів трьох фракцій у Київраді – Блоку Юлії Тимошенко, Блоку Віталія Кличка та Громадського активу Києва – утворили коаліцію демократичних сил. На пропозицію Блоку Юлії Тимошенко, лідером коаліції було одноголосно обрано Віталія Кличка.

Депутати також створили робочу групу, яка вже працює над підготовкою Програми спільних дій. Коаліція створена на підставі Угоди, яка була підписана 14 квітня і передбачає наступні цілі й принципи:

1. Створити Київську міську коаліцію демократичних сил "Справедливий Київ" у складі Блоку Юлії Тимошенко, Блоку Віталія Кличка ПОРА-ПРП та Громадського активу Києва, яка відкрита для представників інших політичних сил демократичного спрямування, котрі мають депутатів у Київській міській раді та районних радах міста Києва.

2. Метою спільної діяльності ми визначаємо формування в Києві громадянського демократичного суспільства, забезпечення чесності та справедливості у виборчому процесі та діяльності влади.

3. Домагатись проведення в Києві повторних виборів Київського міського Голови на принципах дотримання законів України та прав киян.

Відкриваючи спільне засідання депутатів Київради, Юлія Тимошенко заявила, що "три фракції представляють справедливу більшість у Київраді, яку обрали кияни, а не ту, яка формується шляхом посад чи хабарів".

Нагадаємо, за результатами виборів Блок Юлії Тимошенко отримав 41 депутатський мандат, Блок Віталія Кличка – 14 мандатів, ГАК – ще 7. Відтак, спільна чисельність коаліції – 62 депутати – є більшістю в Київраді, чисельний склад якої 120 депутатів.

«Металлург» проиграл питерскому СКА Стихи про Новый год не всегда получаются «веселыми» Любовь Соболь жестко задержали в Москве Жители Брянска рискуют провалиться в гигантский котлован Женщина украла у соседа скелет за его оскорбительные жесты

Лента новостей