21.09.2006 10:44

'Максима': філософія максималізму

На українській сцені з'явилося нове ім'я - Максима. Щоправда, нове воно досить відносно: Максима (Юля Донченко) колись засвітилася у складі легендарних "Братів Гадюкіних", співаючи на бек-вокалі. На початку 1995-го року вона залишила "Братів" разом із їх гітаристом Андрієм Партикою для того, щоб заспівати у власному гурті "Гавайські Гітари". Гурт, який проіснував близько року, зіграв декілька концертів та випустив навіть реліз "Якщо Є Життя На Тому Світі", встиг викликати зацікавленість фахівців і фанів абсолютно новою на той час музичною стилістикою - такою собі американізованою гітарною поп-музикою на кшталт Шеріл Кроу. Але складність українського музично-економічного середовища тих часів не дозволила проекту продовжувати свою діяльність довший час.

Наразі Юля - тепер вже "Максима" - повертається. З новою музикою та новою стилістикою. Дізнатися, про що йдеться мова, можна послухавши перший нещодавно запрезентований широкому загалу сингл "У Раю". Як вважають музиканти, ця пісня є фактично "демонстрацією саме східного погляду на українську ментальність. Схід ближчий до нас, ніж далекий та все ще "дикий" Захід. Спостерігати та робити власні висновки, слухати та чути думки, а не копійовані словооберти, насолоджуватись компанією, а не споживати оголені груди та сідниці очима".

Зацікавившись філософією та концепцією "Максими" та ознайомившись із пісенним матеріалом гурту, свою допомогу музикантам запропонував продюсер Віталій Климов ("Табула Раса", "Океан Ельзи", Альона Вінницька, "Мурени"), який симпатизував "максималістам" ще з часів "Гавайських гітар". Власне, саме він порадив всередині минулого року не вагатись із "камбеком", та готувати пісні для повноцінної платівки. На пропозицію Партики та Климова охоче відгукнувся і відомий музичний продюсер Віталій Телезін ("Океан Ельзи", "Друга Ріка", "Братья Грим", Stereoliza, Lama). Саме на його студії почалася кропітка робота, яка має привести на початку 2007-го року до дебютного альбому, у який, окрім нових треків, увійдуть декілька "максимально" переосмислених пісень часів "Гавайських гітар".

На першу пісню з альбому - "У Раю" - вже відзнято відеокліп. Автором кліпу стала Катя Царик, яка раніше працювала над візуальним стилем пісень Green Grey, "Скрябіна", "С.К.А.Й" та інших українських виконавців. "Це був якийсь культурний шок, - згадує режисерка момент, коли вона вперше послухала цю пісню. - Є матеріал, на який чекаєш, який сподіваєшся екранізувати і зберігаєш купу власних ідей саме з позначкою "колись ця пісня буде". "У Раю" - саме та пісня, на яку я чекала".

Ідеї, закладені у пісні, - про швидкоплинність часу, розчарування та надію - були зафіксовані на кіноплівку 30 серпня у приміщенні київського музею В'ячеслава Чорновола. Прем'єра відео очікується у кінці вересня.

«Экологичный» ТРК с висящими садами и водопадами появится в Челябинске 3-х мертвых баранов нашли брянские сотрудники ГИБДД в багажнике YouTube выполнил требования Роскомнадзора «Челябинск потихоньку меняется»: на Кировке уже заметны первые изменения 335 квадриллионов рублей составляет примерная стоимость нашей планеты

Лента новостей