19.10.2018 19:21

Особливості та види сонячних електростанцій

Особливості та види сонячних електростанцій

Особливості та види сонячних електростанцій

Проектування фотоелектричної системи часто стає досить складним завданням, особливо для людей, погано розбираються в електротехніці. Безумовно, при виникненні труднощів варто звернутися до фахівців. Так чи інакше, майбутньому власнику сонячної електростанції буде дуже корисно самому розібратися в основних принципах роботи геліосистеми.

У цій статті ми викладемо основну ідеологію роботи обладнання в системах, що знайшли найбільше поширення в нашій країні.

Особливості автономних сонячних електростанцій. У випадку повної відсутності підключення до мережі,
виникає необхідність всю отриману від сонця енергію резервувати, використовуючи кілька акумуляторних батарей. Акумулятори при цьому не тільки обтяжують систему, а й несуть за собою деякі, періодичні витрати, пов'язані як з установкою первинного масиву АКБ, так і обов'язкової з заміною акумуляторів через 6-12 років. Саме з цієї причини сонячні електростанції в Україні мають більш тривалий період окупності і більш високу вартість, в порівнянні з Європою.

Розглянемо принцип роботи сонячної електростанції на прикладі автономної системи, тобто системи, що працює без участі зовнішньої мережі. Масив сонячних батарей підключається через контролер заряду до акумуляторної батареї, його завдання перетворювати сонячне світло в постійний струм і заряджати акумулятори. Перетворювач напруги (інвертор) підключається до акумулятора і служить для перетворення постійної напруги в змінну 220 Вольт. У малопотужних системах доцільно взагалі не використовувати змінну напругу і відмовитися від зайвого перетворення. При цьому постійних 12 Вольт, одержуваних безпосередньо з акумулятора для світлодіодного освітлення і автомобільного телевізора цілком достатньо.

Як правило, в зимовий період сонячної електростанції потрібно «підтримка» другого джерела енергії, так як зимова сонячна активність в рази менше річної. Резервними джерелами енергії можуть стати:
мережа (якщо вона є); вітро-генератор, якщо дозволяє середня швидкість вітру в регіоні; бензиновий, газовий або дизель-генератор (без обмежень).

Саме поєднання декількох систем виробітку електроенергії дозволить максимально ефективно використовувати автономну систему у приватному домогосподарстві.

Детальнішу інформацію можна знайти на сайті Компанії Еко Систем (http://www.ekosystem.lviv.ua)

Штраф за вовлечение в митинги несовершеннолетних составит до миллиона рублей Девочка на пляже появилась перед снегопадом в Челябинске В сутки стабильно умирают два пациента, заражено еще 113 человек: Covid–19 в Челябинской области на 4 июня В Брянской области жаловаться на судебных приставов можно по телефону Вступление в силу закона о суверенном Рунете отложили

Лента новостей