23.03.2006 13:16

ПОРА знати, що ми п’ємо!

22 березня, у Міжнародний день води, Громадянська партія ПОРА у рамках екологічної ініціативи «Зелена ПОРА» почала тотальну незалежну перевірку складу води у бюветах Києва. Активісти «Зеленої ПОРИ» проводять відбір проб і безпосередньо біля бюветів з’ясовують її хімічний склад за допомогою польових лабораторій німецького виробництва. Акція закінчиться до Дня Києва. Результати аналізу будуть вивішені на всіх бюветах столиці.

Бюветна вода вважається чистою, із глибоких шарів залягання, і кияни, вважаючи її «здоровою», надають їй перевагу. Насправді питання виникають і щодо реальної глибини свердловин і щодо якості труб, які можуть додавати в воду залізо та інші неприродні компоненти. Головна ж проблема полягає в тому, що «чиста» та «здорова» вода – це не одне й те саме. Вода може бути ідеально чистою, тобто без забруднення, проте за вихідним мінеральним складом не відповідати нормам державного стандарту і відповідно бути небезпечною для людського організму – наприклад, з підвищеною твердістю, солоністю, або карбонатністю і т.п. Можливо саме через це на більшості київських бюветів немає табличок із даними про склад води, хоч за законом ця інформація повинна бути надана.

Вже перші аналізи показали, що в частині перевірених бюветів один з основних показників якості води – загальна твердість – перевищує санітарні норми в 2 і більше разів. Така вода – справді чиста, але її можна вживати лише в невеликих дозах, адже при постійному споживанні перевищений вміст мінералів призводить до відкладення каміння у нирках, солей в суглобах та стані зубів. Під час кип’ятіння рівень твердості не знижується.

Машина врезалась в опору моста Падение доходов россиян объяснили тремя негативными факторами Вино или шампанское? О чем напомнил одуванчик в траве Дятьковскую птицефабрику временно закрыли по решению суда Перестройка медицины будет однозначно, считает Мясников

Лента новостей