19.04.2006 12:09

Президент оглянув виставку проектів Меморіального комплексу пам’яті жертв голодоморів

Президент оглянув виставку проектів Меморіального комплексу пам’яті жертв голодоморівПрезидент оглянув виставку проектів Меморіального комплексу пам’яті жертв голодоморів Президент України Віктор Ющенко відвідав виставку проектів Меморіального комплексу пам’яті жертв голодоморів в Україні, яка проходить у столичному Будинку художника.

Глава держави оглянув макети майбутнього комплексу та пам’ятників, що складатимуть його частину. Сьогодні експертне журі має визначити три найкращі проекти із 13, які беруть участь у конкурсі.

Розповідаючи журналістам про свої враження від виставки, В. Ющенко сказав: «Сьогодні нація починає розуміти всю глибину трагедії 30-х років. Ми відчуваємо дедалі більше відповідальності перед тим поколінням за вшанування пам’яті загиблих».

Президент також висловив переконання, що Голодомор 1930-х років – це трагедія, уроки з якої мають винести не лише українці, а й усе людство.

Меморіальний комплекс планують спорудити на печерських схилах Дніпра, де восени минулого року за участю Президента було посаджено Калиновий гай.

Разом з Главою держави виставку відвідали Ігор Ліховий, міністр культури і туризму, Микола Жулинський, голова Національної ради з питань культури і духовності, Іван Васюник, перший заступник Глави Секретаріату Президента, Маркіян Лубківський, керівник Головної служби гуманітарної політики.

Как пройдет «Бессмертный полк» 9 мая Полицейским в Индии пришлось скакать на учениях на палках вместо лошадей В Брянске водитель иномарки разбил голову 19-летнему мотоциклисту Коронавирус в Челябинской области пошел на спад Резкое потепление до 26 градусов придет в Сибирь

Лента новостей