31.01.2006 15:38

Президент України взяв участь у робочій нараді з питань ліквідації наслідків аварії в Алчевську

Президент України взяв участь у робочій нараді з питань ліквідації наслідків аварії в АлчевськуПрезидент України взяв участь у робочій нараді з питань ліквідації наслідків аварії в АлчевськуЗа участю Президента України відбулася робоча нарада з питань ліквідації наслідків аварії в Алчевську. У нараді взяли участь заступник Глави Секретаріату Президента України Анатолій Матвієнко, міністр з питань надзвичайних ситуацій Віктор Балога, голова Луганської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль, Генеральний директор «Укрзалізниці» Василь Гладких, перший віце-прем'єр-міністр України Станіслав Сташевський.

За підсумками наради було встановлено термін 12 днів для налагодження водо- та теплопостачання у місті. Відповідальність за виконання цієї роботи Президент поклав на штаб з ліквідації наслідків аварії Міністерства з надзвичайних ситуацій, що працює в Алчевську.

В.Ющенко також доручив А. Матвієнку впродовж 24 годин підготувати необхідні пропозиції щодо ліквідації аварії, які будуть покладені в основу відповідного указу Президента.

Говорячи про ситуацію, Глава держави наголосив на відповідальності місцевої влади, водночас зазначивши, що ця проблема має глибокі структурні причини, а саме – занепад комунальної сфери. Віктор Ющенко повідомив, що через кілька тижнів буде проведено загальноукраїнську нараду з комунальної реформи. «Така реформа давно назріла і відкладати її не можна», – переконаний Президент.

Торкаючись ключових кроків цієї реформи, Глава держави наголосив, що, насамперед, це оптимізація комунальних тарифів, які повинні мати раціональне економічне підґрунтя. У зв’язку з цим необхідно навести лад і з комунальними субсидіями, оскільки наявна система пільг неадекватна рівню доходів громадян, переконаний В. Ющенко. «Місцева влада, роблячи правильну політику тарифів, повинна сама звертати увагу на тих, хто справді потребує пільг при оплаті», – додав Президент.

Ще одним кроком реформи є енергозбереження. На сьогодні житлово-комунальне господарство залишається надмірно енерговитратним. «Раціональне використання тепло- та електроенергії – ще одна риса комунальної реформи. Нині, за оцінками експертів, втрати енергії при обігріванні приміщень становлять 50%», – додав Віктор Ющенко. На його переконання, ця тема тісно пов’язана з тарифною системою. «Правильні тарифи завжди мінімізують втрати», – сказав він.

Говорячи про ефективне управління комунальним господарством, Глава держави висловився за створення конкурентного середовища в цій сфері. Президент переконаний, що ця сфера може бути прибутковою, а отже, цікавою для приватних власників. «Тому на порядку денному має стати приватизація ЖЕКів», – сказав В. Ющенко.

«Трактор» потерпел второе поражение в первых трех матчах сезона Суд оправдал участников антипутинской акции в Челябинске. Почему это стало возможно? Эвакуировали людей из гостиницы «Малахит» в Челябинске Датчане сравнили Трампа со слоном в посудной лавке Челябинск станет городом для пешеходов: тротуары в центре расширят, парковки сузят и высадят кустарники

Лента новостей