01.04.2006 13:06

Тимошенко: Коаліція – це не конструктор "Лего"

Тимошенко: Коаліція – це не конструктор Тимошенко: Коаліція – це не конструктор "Лего""Коаліція з кланом, на мій погляд, – це абсолютне унеможливлення змін в Україні, будь-яких – починаючи від правосуддя і закінчуючи соціальними питаннями", – заявила Юлія Тимошенко в прямому ефірі "5 каналу", зазначивши, що коаліція – це не конструктор "Лего", коли "склали сіре з синім чи щось там інше".

"Я хочу сказати, що Партія регіонів, – і я про це говорила багато разів, – це, на мій погляд, не партія, це найпотужнійший клан в Україні, донецький, який практично володіє однією третиною стратегічної власності України, яка отримана в якості приватизації – причому знаємо, якої якості приватизації, – під час Кучми і Януковича. І це люди, які бачать Україну, як плацдарм для заробляння грошей", – підкреслила Тимошенко.

За її словами, люди, які віддали свої голоси цій силі, на жаль, були просто введені в оману: "Вони думали, що Янукович – це дружба з Росією, боротьба з НАТО, друга російська мова. А сьогодні виходить, що він приповз навколішки до Президента країни і, в принципі, заради збереження своїх, в тому числі іноді й незаконних, бізнес інтересів готовий здати все, що він казав людям", – пояснила вона, зазначивши, що "це говорить про вартість цих політиків".

"Нам єднання з Партією регіонів непотрібно тому, що це буде практично шлагбаум на шляху до будь-яких реформувань України в сторону створення демократичного суспільства", – заявила Юлія Тимошенко.

На запитаня ведучого Романа Скрипіна, чи означає футболка донецького футбольного клубу "Шахтар", в якій Юлія Тимошенко у 2004 році з’явилася в ефірі ТРК "Україна" у Донецьку, якийсь її зв’язок з президентом цього клубу і одним з лідерів Партії регіонів Рінатом Ахметовим, вона відповіла: "Ніякого зв’язку з Ахметовим".

"Непотрібно знаходити якісь тіньові речі. Я кажу зараз, що наш Блок ніколи, – підкреслюю слово "ніколи", – ні в якому контексті, ні в якій конфігурації з Партією регіонів в коаліції не буде", – додала Юлія Володимирівна, відзначивши, що її "не цікавить, що про це думають політологи, аналітики".

"Мене цікавить, що про це думає народ. І після того, як Віктор Андрійович Ющенко сів за стіл переговорів з кланами після президентських виборів, після того, як він підписав меморандум з Януковичем, – рейтинг, який отримала партія "Наша Україна", склав 13%. Це оцінка народом тієї політики", – пояснила вона.

На зауваження ведучого, що цими словами Юлія Тимошенко нібито б’є по Президенту та звинувачує його, вона заперечила: "Я не била по Президенту, я називала історичні факти, які відомі всьому суспільству. Я не звинуватила, а сказала, що такий факт був і що він призвів до серйозного падіння рейтингу".

"Я зустрілася з Президентом, я абсолютно відкрита і готова до співпраці, – заявила Тимошенко. – Я буду робити все задля того, щоб помаранчева коаліція відбулася, щоб не допустити руйнівні сили до цієї коаліції, я буду всіма силами тримати єдність цієї коаліції на десятки років вперед – моєї мудрості на це вистачить. І я хочу, щоб саме така коаліція стала потужним поштовхом для реформування всіх сфер нашого життя, причому саме так, як ми це декларували на майданах".

Нагадаємо, під час прямого ефіру на "5 каналі" Юлія Тимошенко також пояснила, що, складаючи помаранчеву та синю стрічки, вона мала на увазі "не єднання Порошенка з Ахметовим, а єднання людей, які живуть у нас на Сході й на Заході, які штучно розділені політичними технологіями".

Водитель Chevrolet ZAZ Chance сгорел заживо в ДТП Почему в Инстаграмме так много зверят, похожих на «котенка по имени Гав» Народ дает власти право жестко наказывать несогласных, считают социологи. В сети этому не верят Изувер-ревнивец из Климовского района услышал приговор за убийство соседа Жара в 40 градусов волной накроет Урал

Лента новостей