15.03.2006 13:10

Тимошенко: Люди мають обирати не кота в мішку, а реальну людину, яка буде керувати країною

Тимошенко: Люди мають обирати не кота в мішку, а реальну людину, яка буде керувати країноюТимошенко: Люди мають обирати не кота в мішку, а реальну людину, яка буде керувати країною"Європейський досвід, європейські традиції вже довели нам, що жодна партія ні в Німеччині, ні в Англії ніколи б не виграла вибори, якщо б вона не показала обличчя свого кандидата на посаду прем’єр-міністра. І люди обирають не кота в мішку, а обирають реальну людину, яка буде керувати країною", – наголосила Юлія Тимошенко у телевізійному прес-клубі "Іду на Ви" в прямому ефірі телеканалу "1+1", пояснюючи, чому парламентські вибори 26 березня є фактично виборами прем’єр-міністра України.

"У документах, конституціях, законах і Великої Британії, і Німеччини також не написано, що вони там всенародно обирають прем’єра. Але для партії будь-якої це є просто приниження і ганьба, якщо вони ідуть на парламентські вибори, які формують владу, – а у нас вперше за 15 років дійсно виконавчу владу будуть формувати парламентські вибори, – і не показують обличчя людини, прізвище людини, яка буде нести відповідальність перед суспільством від партії – за формування виконавчої влади, уряду і за рішення, які будуть прийматися", – сказала вона.

Тимошенко нагадала, що після зміни Конституції України парламентські вибори перетворилися ледве не на другі президентські, і зазначила: "Уявіть собі, якщо б люди йшли на президентські вибори і казали: я не хочу бути Президентом, я відходжу на півкроку – хай хтось буде Президентом".

"Я переконана, що у нашої політичної сили і у мене особисто вистачить і мужності, і сили, і знань, і професійності розчистити ті авгієві конюшні. І тому сьогодні наша політична сила чітко говорить, що ми маємо кандидатуру на пост прем’єр-міністра, ми маємо команду, і ми абсолютно чітко це говоримо людям, тому що ми беремо на себе відповідальність, – заявила Юлія Тимошенко. – І відповідальність наша в тому, що ми збираємося дати результат, і вже не раз його давали – коли я була на посадах віце-прем’єра і прем’єр-міністра. І ми не приховуємо, що без влади змінити суттєвішим чином ті ганебні традиції, які склалися в політиці Україні, в економіці України, неможливо".

Відповідаючи на запитання щодо наявності сірих кардиналів в оточенні Тимошенко, вона запевнила: "У нас сірих немає, у нас всі яскраві. І всі наші ідеології ідуть абсолютно відкрито". Юлія Володимирівна зазначила, що є політрада очолюваного нею Блоку, до якої входять багато людей, серед яких, зокрема, Турчинов, Томенко, Федорчук, Мєдвєдєв, Полохало – "нормальні абсолютно, віддані справі люди".

"В моїй фракції і в моєму Блоці є тільки ті люди, які поділяють наші цінності на сьогодні. Якщо вони не зможуть пройти той важкий шлях, то вони відійдуть від нас, як відходили від нас всі слабаки, – додала вона. – Навіть Ісуса Христа 10% апостолів зрадило. Хтось зможе витримати боротьбу, хтось не зможе, але шанс потрібно дати всім, хто хоче боротись за Україну".

500 000 электромобилей Tesla хотят вернуть производителю Миллион рублей потребовали с россиянина за спасение силами МЧС ЦИК России запустит новые онлайн-сервисы С фирмы Дубровского требуют государственные 7,77 миллионов рублей Настя Каменских явилась на вручение музыкальной премии без трусов

Лента новостей