30.03.2006 14:36

Українсько-молдовські економічні відносини мають відповідати міжнародним вимогам – Президент України

Українсько-молдовські економічні відносини мають грунтуватися на загальноприйнятих міжнародних правилах, наголошує Президент України Віктор Ющенко.

«Якщо ми приймаємо на свою територію вантаж, ми повинні знати його історію. Ми не хочемо контрабанди», – сказав Віктор Ющенко в інтерв’ю російському виданню «КоммерсантЪ. Власть».

За словами Президента, сьогодні обсяг контрабанди на придністровській ділянці українсько-молдовського кордону становить приблизно $200-250 млн. Відтак щороку український бюджет недоотримує $100 млн. «Тому ми вирішили привести наші митні відносини у відповідність із міжнародними нормами й процедурами», – сказав В. Ющенко. Він нагадав, що Україна несе міжнародну відповідальність за дотримання цих процедур і за цим стежать 50 представників Євросоюзу.

Водночас Глава держави заперечив існування економічної блокади Придністров’я з боку України. «Ніякої блокади немає. Є самоблокада. Пропускають тільки поїзди окремих структур, близьких до влади Придністров’я, тобто відбувається фільтрація інтересів. А з іншого боку, формується міф про блокаду Придністров’я, який підтримують і поширюють у тому числі й деякі російські ЗМІ», – сказав Віктор Ющенко.

Президент підтвердив, що фундаментальна позиція України у вирішенні придністровського конфлікту залишається незмінною. Україна виходить із того, що Молдова є суверенною, єдиною і неподільною державою. «До речі, така сама позиція і в Росії. Якщо так, отже, ми автоматично підтверджуємо, що ця країна має єдину митну територію», – наголосив Президент.

Сколько миллиардов украли в Петербурге при строительстве стадиона к чемпионату мира по футболу? Про «Афоню» можно забыть. Челябинские сантехники стали лучшими в России Брянским водителям снизят тарифы на ОСАГО В Злынковском районе огнеборцы полчаса тушили горящий дом Дмитрий Медведев выйдет на связь с россиянами 29 марта

Лента новостей