26.10.2018 10:34

Які бувають матраци? Класифікації та різновиди

Які бувають матраци? Класифікації та різновиди

Відпочинок уночі є вкрай важливим для здоров’я людини. Це не тільки можливість відновити життєві сили, а й реальний фактор тривалості життя. Саме тому такий предмет меблів, як ліжко, є головним та найнеобхіднішим з усіх. А ліжко в логічному сприйнятті це зовсім не дерев’яний каркас, а та поверхня, яка слугує зоною комфорту в позиції лежачи. Так, саме матрац є головним елементом ліжка, який відповідає за якість відпочинку щоночі та рівень працездатності людини щодня.

Які важливі функції виконує матрац? Він повинен рівномірно підтримувати хребет, забезпечувати якісний розподіл тиску на м’які тканини та зберігати почуття свіжості сну на весь термін свого використання. Щодо різновидів матраців, то тут вибір насправді неабиякий. В цьому неважко переконатися на сторінці https://fayni-mebli.com/. На сьогоднішній день існує мінімум 3 класифікації матраців, кожна з яких має ще декілька різновидів у своєму складі. Саме про це й піде мова в даному огляді.

Пружинні матраци

В основі таких виробів лежить металевий пружинний блок. Сучасний ринок пропонує на вибір споживача 2 різновиди пружинних матраців. Вони можуть містити блок пружин залежного або незалежного типу.

Залежний пружинний блок (Bonnel) є найстарішим з усіх різновидів. Він виглядає як єдина система й нагадує решітку. Усі пружинні лінії розташовані поруч та взаємозв’язані між собою. Єдиною перевагою такого типу матрацу є низька вартість. Щодо недоліків, то такі пружини досить швидко переплітаються між собою, що призводить до просідання поверхні.

Блок незалежних пружин (Pocket Spring) є сучасним рішенням, значно переважаючим Боннель за своїми якостями. Його особливістю є те, що кожна пружина поміщена в окремий ізолюючий мішечок. Це не дозволяє пружинам переплітатися, таким чином матрац слугує довше та якісніше.

Безпружинні матраци

На відміну від пружинних виробів, безпружинні матраци не мають твердої основи. Її замінює піноблок або подібні йому матеріали натурального та синтетичного походження.

Матраци на основі пінного блоку можуть бути монолітного або комбінованого типу, в залежності від кількості шарів наповнювачів. Для монолітних рішень найчастіше використовують пінополіуретан, латекс та кокосову койру. Комбіновані матраци нагадують листковий пиріг. Крім вже наведених матеріалів в якості допоміжних прошарків можуть виступати сизаль та абака.

Степені жорстокості

Матраци також розрізняються за степенем жорсткості. Це найважливіший фактор вибору для будь-якого споживача. М’які поверхні потрібні літнім та худорлявим людям, й переважно це безпружинні вироби на основі ППУ або латексу. Спати на жорсткому матраці на основі кокосової койри медично виправдано огрядним людям та молоді.

Сайт Фортуна Плей - играть онлайн на рубли В каком контексте Путину рассказали о лечении Анастасии Заворотнюк Столб на въезде в Володарку рискует рухнуть на головы автомобилистов 1,5 тысячи участников митинга по всей России были задержаны полицией Брянский боец Алексахин пообещал добраться до своего обидчика Аскрена

Лента новостей