05.02.2006 14:49

Ющенко доручив Баранівському якнайшвидше порозумітися з Росією

Президент Віктор Ющенко доручив Міністру аграрної політики Олександру Баранівському прискорити врегулювання ситуації, що склалася у зв’язку із забороною на ввезення української продукції тваринництва в Росію. Про це повідомив керівник прес-служби Мінагрополітики Олександр Горобець, інформують «Українські новини».
«Дав доручення все робити для того, щоб негайно врегулювати ситуацію», - сказав він.
Горобець додав, що 3 лютого Ющенко обговорив з Президентом Росії Володимиром Путіним ситуацію, що склалася, і 4 лютого зателефонував Баранівському, щоб дати доручення прискорити вирішення проблеми.
Горобець також сказав, що Ющенко домовився з Путіним про те, що Росія також вживе заходів для того, щоб прискорити вирішення питання. «Росія дасть вказівки для того, щоб встановити контакти», - повідомив він.
Тим часом, за словами Горобця, Мінагрополітики поки не може зв’язатися ні з міністром сільського господарства Росії Олексієм Гордєєвим, ні з його першим заступником Анатолієм Козловим.
Як повідомлялося, 3 лютого Ющенко і Путін обговорили заборону на імпорт продукції українського тваринництва.
Сторони домовилися дати доручення міністерствам аграрної політики і ветеринарним службам провести переговори, щоб знайти компроміс.
Планується, що протокол про це вони повинні підписати до 13 лютого.
Росія ввела заборону на ввезення всіх видів продукції тваринництва з України 20 січня.
Експерти прогнозують можливі щомісячні збитки для молочної галузі в розмірі 50-60 млн. доларів, для м’ясної галузі - 12-15 млн. доларів.

В Брянске на улице Свободы вспыхнул частный дом Мощная буря и заморозки ожидаются в Челябиской области Массовые проверки такси в Челябинске: нашли 15 нарушений Брянский прокурор утвердил обвинение по уголовному делу Юрия Гапеенко Троллейбус №11 попросили пустить в Брянске через улицу Куйбышева

Лента новостей