05.06.2006 11:31

1 червня Мерилін Монро виповнилося б 80 років

Шанувальники знаменитої голлівудської акторки Мерилін Монро відзначали у четвер, 1 червня, 80-ту річницю з дня її народження.
Мерилін Монро народилася 1 червня 1926 року. При народженні вона одержала ім’я Норма Джин Мортенсон. Після хрещення до її імені додалося друге прізвище - Бейкер. Пізніше акторка взяла прізвище своєї бабусі - Монро.
На честь ювілею зірки жителі Нью-Йорка влаштували в одному з парків міста банкет і демонстрували кліпи з фільмів за участю Монро.

Крім того, до 80-ї річниці з дня народження Мерилін Монро випущено і ювілейну збірку фільмів з її участю. У компанії 20th Century Fox, у ювілейний набір із шести дисків під загальною назвою "Мерилін" увійшли кращі фільми акторки: "Сім років бажання", "Джентльмени віддають перевагу блондинкам", "Ніагара", "Ріка, з якої немає повернення", "Займемося коханням", а також документальний фільм "Мерилін: останні дні".

Виставка фотографа Мері Енн Лінча "Безсмертна Мерилін" присвячена іміджу Мерилін Монро в світі і відзначає подвійний ювілей: 80 років із дня її народження і 50 років з того часу, як вона стала почесним жителем Нью-Йорка. Вона любила це місто, і в 1956 році, оселившись тут, сказала: "Голлівуд — це місце, де я працюю, а Нью-Йорк — це мій будинок".

Після Мерилін Монро залишилося 30 фільмів і одна незакінчена картина - "Щось має трапитись".

Акторка була знайдена мертвою 5 серпня 1962 року у власному будинку в Лос-Анджелесі. Біля її ліжка валявся коробка з п’ятдесятьма таблетками снотворного. Слідство прийшло до висновку, що акторка вчинила самогубство.

Незабаром у пресі з’явилися статті, автори яких сумнівалися у версії суїциду і висували власні варіанти розгадки смерті Монро. Багатий ґрунт для неймовірних здогадів давала та обставина, що крім офіційного особистого життя, Мерилін Монро, за свідченням істориків Голлівуду, вела активне "таємне" особисте життя.

Як стверджують її сучасники, знаменитими коханцями Монро були президент США Джон Кеннеді, актор Генрі Фонд, співак Френк Сінатра, актор Марлон Брандо, актор Кларк Гейбл, Верб Монтан. Найбільш скандальної була версія, відповідно до якої Монро була вбита за замовленням ФБР. Багато хто пов’язував смерть зірки з її романом з Кеннеді. Так чи інакше, таємниця загибелі Мерилін Монро дотепер залишається нерозкритою.

Фільми за участю Мерилін Монро в цілому принесли більше 200 мільйонів доларів. Монро назавжди ввійшла в історію Голлівуду. Стиль Мерилін Монро дотепер користується популярністю серед модниць, а фраза: "Джентльмени віддають перевагу блондинкам" стала крилатою.

Жительница Москвы выплатит штраф 137 тысяч за загрязнение Брянской земли Брянская область вошла в «ржавый пояс» России Возможность ограничения передвижения по России обсудили в правительстве «Мечты о море» - снимок с неразгаданным героем был сделан в отряде «Каравелла» Школы Нью-Йорка могут снова закрыться

Лента новостей