Білорусь отримуватиме російський газ за $100 та продасть 50% ГТС

Білорусь отримуватиме російський газ за 100 доларів за тисячу кубометрів. Домовитися про це уряду Білорусі із Газпромом вдалося за кілька хвилин до Нового року. Білорусь отримуватиме російський газ за 100 доларів за тисячу кубометрів.
Водночас, у Газпромі попереджають, що в подальшому ціну для Білорусі визначатимуть якомога ближчою до ціни європейської.

Росіяни куплять і 50 відсотків акцій Белтрансгазу за гроші із відтермінуванням на 4 роки. Прем"єр Білорусі Сидорський уже назвав підписаний контракт невигідним для країни. Білорусь наполягала на тому, що, оскільки вона союзна Росії держава, то вартість газу має бути, як для російських областей.

Сергій Купріянов, речник Газпрому: "Мы учитываем все те взаимоотношения, которые есть между нашими странами, но все-таки Белоруссия - это самостоятельное суверенное государство, а не одна из областей России. Поэтому цены, конечно, должны быть разные".

А президент Білорусі Олександр Лукашенко висловив жаль щодо, як він сказав, "антибілоруських настроїв деяких владних струтур Росії". І пообіцяв, що охочі отримати за безцінь ласі шматки білоруської власності не зломлять білорусів. Так він сказав у новорічному зверненні до громадян. Рік, за його словами був досить напруженим і складним. Але спроба розхитати країну під час президентських виборів із тріском провалилася.

"Нам знову погрожують економічними санкціями та ізоляцією за прагнення до самостійності і незалежності",- заявив Лукашенко. Він пообіцяв "неординарні рішення для відстоювання національних інтересів".

Пошлость, гламур, мат: брянцы требуют запретить концерт Егора Крида Даррен Диц забил нетипичный гол «Металлургу» в Магнитогорске Создайте идеальное видео Взыскание неустойки с застройщика в СПб Депутат Госдумы пожаловался на скромные служебные квартиры

Лента новостей