13.06.2006 10:35

Футбольна «кричалка» чи спів душі фанів?

Нещодавно стартував чемпіонат світу з футболу! Гаряча пора для гравців, для вболівальників, для країни загалом. Українські співаки, звісно, не могли проминути такий момент, як участь нашої держави у таких змаганнях. Чого-чого, а зіркових текстівок та футбольних пісень наші фани матимуть.

Першими на ниві футбольних піснеспівів були хлопці із “Танка на Майдані Конго” (на фото). А саме їхня композиція “Viva, Україно!”. Ідея такого гімну з’явилася давно. Коли Фоззі (Сашко Сидоренко) повів друзів з Росії на матч нашої збірної. За музику, яку він там почув, стало соромно. Ось і вирішив зробити щось своє. Для того, щоб річ легко сприймалася, хлопці використали популярний квінівський мотив We will rock you. Пісня вийшла симпатична, ритмічна. А головне, чинить багато галасу. Сам Фоззі також є футбольним фаном. На запитання кореспондента “ВЗ”, чи не забагато випустили українці футбольних співанок відповідає: “Нам що, ми були перші!”.

Лідер “Тартака” Сашко Положинський мав ідею записати для збірної України тематичний диск. Але Федерація футболу пропозицію не підтримала. А ось пісню “Україно, забивай” наші фани таки отримали. І вона вже навіть встигла допомогти українській збірній. Поки що комп’ютерній. Колись Сашко грав у комп’ютерні ігри, і його команда програвала. Почав про себе наспівувати “Україно, забивай”. Його “Україна” тоді виграла. Співак вирішив, що це пісня допомогла, записав її, і на цій основі створив футбольний гімн.

Ще одна футбольна новинка - “Мондіаль” у виконанні гурту “Юркеш” (лідер гурту - Юрко Юрченко). “Юркеш” твір написав відразу, коли дізнався, що Україна їде на Мондіаль. Попри заклики у пісні, Юрко в Німеччину не поїде. Каже, що набагато зручніше дивитися таке вдома по телевізору. Бо там, на місці, окрім п’яних облич, можна нічого й не побачити. “Якби мені тато не купив баян, то я став би футболістом”, - розповідає він. Був фаном: дивився всі матчі. Купував шалики та плакати. На справжніх іграх бував не часто, бо виріс у селі. “У нас не було доброго поля. Одні ворота були вищі за інші. От ми їх і називали вищі і нижчі ворота”.

Ще одну футбольну пісню, “Україно, вперед”, зробили на замовлення відомого мобільного оператора. Виконують її хлопці з гурту Mad heads, гурт “Гаванна” та співачка Олена Вінницька.

Як розповіла Олена, футбол входить у трійку її найулюбленіших видів спорту, поряд із кінним спортом та тенісом. “Це ще з дитинства, - говорить співачка, - батько був великим футбольним фаном і вболівав за “Динамо” (Київ). Коли по ТБ показували матч, то ні про які фільми та мультики і думати не можна було”.

Та все ж офіційним гімном української збірної стала пісня “Треба перемогти”, написана російською мовою. Тендер на її створення виграв Олександр Ягольник (він уже має таку практику: “Оле-оле, Україно”). Участь у проекті взяли: переможці “Шансу” Віталій Козловський, Наталія Валевська, Олександра Вуд, Павло Табаков, а також співачка Наталія Могилевська та продюсер Ігор.

Опровергнута информация о выговоре Ольги Глацких На поддержку инжинирингового центра брянского бизнес-инкубатора могут рассчитывать предприниматели Многоженство предложено законодательно разрешить в России В день траура в Челябинской области работы по разбору завалов не прекращаются Фонд помощи дольщикам позволит достроить «замороженные» дома в Челябинской области

Лента новостей