Квартирні аферисти відкрили новий сезон полювання у Дніпропетровську

Квартирні аферисти відкрили новий сезон полювання у ДніпропетровськуКвартирні аферисти відкрили новий сезон полювання у ДніпропетровськуМахінації з орендою помешкань — одна з найактуальніших проблем мегаполісів.
За неофіційною інформацією, цей вид афер — виходить у перші ряди злочинного "хіт-параду". На вітчизняному ринку оренди квартир все більш розповсюджується новий спосіб надурити довірливих громадян. Ошуканцем стає — інформаційне агентство нерухомості. Схема ошукання кліентів псевдо-агенствами нерухомості — дуже проста.

Оголошення в газеті з привабливими, а головне — найдешевшими на ринку пропозиціями. Звернувшись туди — виявляється, що це фірма-посередник. Аби оглянути жадане помешкання — їх умова: підписуєш договір та платиш суму у 500 гривень. Втім, на цьому ваша співпраця різко закунчується. Ані грошей, ані квартири. Студент із сонячного Таджикістану Шараф — лише одна із жертв орендної авантюри.
Шукаючи житло, звернувся до одного з Дніпропетровських агентств. 11 років бездоганної роботи на ринку нерухомості — така візитівка сумнівів не викликала.

Хлопцю одразу ж запропонували скласти договір, мовляв, так вимагає законодавство. Далі — 500 гривень за послуги фірми, які зазначені у підписаному документі. Після — надали списки власників, що начебто здають житло. Шараф — почав обдзвонювати.

Студентка Юля з чоловіком прийшли до того ж агентства. Гроші — взяли, результату — нуль. Коли звернулись за поясненнями до фірми — під дверима зустріли цілу армію ошуканих клієнтів. Від горе-ріелторів у відповідь — лише агресія. Подібні фірми розробляють для своїх "жертв" психологічні схеми.

Договори з клієнтами складені таким чином, що не передбачають жодної кримінальної відповідальності. Адже пропонують лише інформаційні послуги. На що люди спочатку і не звертають уваги. А потім — стає занадто пізно.

Адміністратор агентства нерухомості, до якого потрапили наші герої, — зустрітись та прокоментувати власну діяльність чомусь категорично відмовилась. Експерт ринку нерухомості Максим розповідає — біда ошуканих людей в тому, що вони плутають ріелторські та інформаційні агентства. Відносно низька вартість послуг, дешеві пропозиції та гроші вперед. З такою методикою роботи будьте певні — вас неодмінно надурять. Вартість оренди однокімнатної квартири у Дніпропетровську нині складає від півтори тисячі гривень. Коли ж вам пропонують вісімсот чи менше — робіть висновки.

Саме криза, каже Максим, спричинила масову появу таких агентств-одноденок. Отож, шукайте квартиру з допомогою професіоналів. За ціною нижче ринкової — позитивного результату чекати марно. Лише справжні агентства нерухомості працюють з реальними орендодавцями та беруть гроші після наданої послуги. Звертайте увагу і на сам договір.

Якщо в ньому прописано, що наймачеві надають послуги довідково-інформаційного характеру, таке агентство не несе ніяких зобов’язань. Втім жертва таких афер може звернутися і до суду та вимагати компенсації моральної шкоди. Однак позивачів поки що занадто мало. Можливо, українці просто звикли до шахрайства на кожному кроці?!

Он обогатился в эпоху Путина. Игорь Сечин «Мы едим все, но никого не едим - такая таежная шутка»: сибириада Игоря Гончарова и его семьи Из прокуратуры не звонили, провокаций не бояться – организаторы «Недели гордости» готовы к началу фестиваля Цены на отдых в Турции могут взлететь почти на треть после открытия границ Число жертв взрывов на Шри-Ланке достигло 215 человек

Лента новостей