05.02.2006 14:35

Литвин: невиконанню рішень Ради має давати оцінку ГПУ

Рішення Верховної Ради мають виконуватись, якщо ж ні - оцінку цьому має давати Генеральна прокуратура. Про це заявив голова Верховної Ради України Володимир Литвин в інтерв’ю журналістам сьогодні у смт. Макарів Київської області, передає УНІАН.

Литвин наголосив, що після вступу в дію закону про зміни до Конституції України усі рішення парламенту - постанови, закони мають виконуватися. При цьому він додав, що це стосується і деяких рішень, які останнім часом прийняв парламент і щодо яких «роблять вигляд, що вони не існують».

Коментуючи позов трьох адвокатів щодо бездіяльності парламенту стосовно приведення до присяги суддів Конституційного Суду, Литвин зазначив, що у разі позитивного рішення суду воно має бути виконано. Водночас спікер наголосив, що, не чекаючи рішення суду, він у понеділок, 6 лютого, на Погоджувальній раді запропонує депутатам під час пленарного тижня 7-10 лютого призначити свою частину суддів КС і привести усіх до присяги. Якщо депутати не погодяться, то Литвин, за його словами, запропонує парламенту привести до присяги суддів, призначених Президентом і Всеукраїнським з’їздом суддів

Крім того. Литвин відмовився коментувати підписану угоду про створення спільного підприємства «УкрГаз-Енерго», тому що не читав відповідних документів.

Також Литвин, коментуючи вихід Грузії із Ради міністрів оборони СНД, сказав, що «будь-яке питання завжди має під собою політичну основу». Він нагадав, що Україна є лише асоційованим членом СНД, тому не існує підстав для постановки питання про входження чи вихід України з цієї структури.

Шнуров ответил на заявление патриарха о строительстве трех храмов в сутки Колония №2 не вызвала нареканий у заместителя брянского прокурора Бывший глава Ингушетии станет заместителем министра обороны Общественные организации в России и в частности Самары В Челябинске запретят зеленые кресты аптек

Лента новостей