12.02.2006 12:56

„Наша Україна” звинуватила БЮТ в чорному піарі. Око за око?

«БЮТ займається чорним PR-ом. Це роз’єднує населення та зриває переговорний процес про об’єднання помаранчевої команди» - заявив Микола Катеринчук. Численні факти чорного піару проти БЮТ, він не коментує.

На екстреному брифінгу, який за декілька годин зібрали у штабі НСНУ Микола Катеринчук продемонстрував листівочку і відео, на якому зафіксовано, як з палатки Блоку Юлії Тимошенко дві жіночки весело роздавали агітматеріал жителям Луцька, додаючи до нього вже згадану агітку. На ній написано, що під № 44 у списку «Нашої України» ховається корупціонер, соратник колишньої (кучмівської) влади, проти якої боролася помаранчева команда і таке інше в такому ж дусі. Пан Катеринчук не заперечив, що в списках блоку дійсно є така людина, але, виявляється, це не той Волков, про якого ми подумали. Це – інший. І «наочно» продемонстрував нам того, іншого Олександра Волкова – «олімпійського чемпіона, екс-міністра спорту, члена олімпійського комітету України та Президента фонду розвитку баскетболу. Це людина, яка все своє життя присвятила розвитку здорового способу життя». Після цих слів встав «справжній» Волков – метри під два, і ми зрозуміли, що це не «той».

Пан Катеринчук такі прояви PR-у, перш за все, пов’язує з бажанням БЮТу зірвати переговорний процес, який зараз ведеться між усіма представниками помаранчевої революції про об’єднання. У той же час, «Наша Україна» судитися з Тимошенко не буде, бо «ми не хочемо, аби постраждали ті жінки, які агітували за Тимошенко, адже ми переконані, що вони це робили свідомо».

Тим часом відомо, що з перших днів виборчої кампанії саме БЮТ, а не НСНУ стала мішенню для надактивного чорного піару з боку опонетів. Все почалося з листівки, де мешканців Києва лякали все тим же Олександром Волковим, якому буцімто належить половина БЮТ. Коли олігарха Волкова у списках БЮТ не виявилося взагалі, опоненти перейшли до прямих образ самої Тимошенко. Спочатку з"явився бруднуватого кольору плакатик, у якому лідера БЮТ поставили у одну компанію з колишніми соратниками НСНУ у питанні призначення Єханурова - Партією Регіонів. Пізніше у столичному метро роздавали листівки, де натякали на клімакс у Тимошенко і обговорювали інші фізіологічні особливості жіночого організму.

На запитання, чи зафіксовано розповсюдження таких листівок у Києві, Катеринчук промовчав. Нагадаю, що зовсім нещодавно Юлія Тимошенко виступала із обвинуваченнями проти НСНУ, що ті застосовують чорний PR поти неї. Зокрема, це й інформація про те, що Тимошенко нібито запросила всіх українців пообідати „на халяву” в Макдональдс з нагоди її дня народження, і про те, що агітувала людей отримувати у відділеннях Ощадбанку надбавку за погану екологію.

На трассе под Мглином насмерть разбился 20-летний водитель Российские туристы в Турции: что нового? Богатые тоже кончают с собой. На сей раз это сделал миллиардер Босов «Сбербанк-Онлайн» больше не существует в России В Брянске осужден полицейский, отправивший за решетку невиновного

Лента новостей