04.02.2006 13:20

Партія Регіонів на півдні України: то кулаки, то погрози

Останній візит лідера Партії регіонів Віктора Януковича до Миколаївської області ознаменувався неприємним інцидентом у місті Вознесенську. Цей випадок зайвий раз показує, якими методами послуговується команда «регіоналів» під час «ходіння в народ» їхнього лідера.

31 січня Янукович виступав у Будинку культури Вознесенська. Активісти місцевого осередку партії ПОРА вирішили пікетувати Будинок культури, щоб у такий спосіб продемонструвати ставлення «помаранчевих» до лідера партії, який незугарно намагався стати Президентом країни за допомогою широкомасштабних фальсифікацій. Про акцію ПОРА заздалегідь повідомила міськраду й отримала дозвіл на пікетування. Як виявилось, дозвіл місцевої влади на акцію зовсім не є запорукою успішного її проведення.

Коли місцеві «порівці» з партійною символікою наблизились до БК, їх перестріли кілька дядьків міцної статури, які назвались «охороною Януковича». Вони порадили активістам ПОРИ забиратися геть, обізвали «провокаторами», а для серйознішої аргументації додали кілька міцних словечок.

Спроби активістів ПОРИ пояснити, що ніяких провокацій вони не готують, навпаки—діють з дозволу місцевої влади, не стали успішними. Навпаки, до «надто впертої» молоді підійшло близько двох десятків похмурих чоловіків, які буквально виштовхали «порівців» з майданчику біля Будинка культури.

Прикметно, що за цією вульгарною сценою байдуже спостерігали кілька міліціонерів, але жоден з них не спробував розібратись в ситуації.

«Порівці», зрозумівши, що до охоронців правопорядку звертатися марно, облишили спроби провести акцію.

За подібним сценарієм проходив і візит чільника Партії регіонів до Херсона. Група активістів ПОРИ таки змогла прорватись до місця зустрічі Януковича з працівниками однієї з херсонських фабрик. Хоч кілька прапорів ПОРИ і губилися серед великої кількості синьо-білих «регіональних» символік, цупке око Віктора Федоровича таки розпізнало серед цього «моря» жовті прапори, які, схоже, добряче в’їлися в його пам'ять ще з минулорічних виборів. Вітаючи херсонців, Янукович уголос подякував і активістам ПОРИ «за теплу зустріч». Ці слова стали ніби закликом для місцевих прихильників Партії регіонів, які вмить накинулися на молодь з жовтою символікою. Під час бійки активісти отримали кілька синців, а жовті стяги ПОРИ «регіонами» нещадно подерли. Манера така. Цілком у стилі молодості Януковича.

Цыганский барон хочет получить официальные документы на проживание табора возле Челябинска Япония лишилась одного из своих островов 700 матчей Евгения Бирюкова Доверьте все заботы, связанные с ГИС и ЖКХ настоящим профессионалам Из-за невнимательности водителя в Миассе произошло массовое ДТП

Лента новостей