01.12.2006 9:30

Шацьких збирається на Сейшели

Форвард "Динамо" вважає, що у керівництва клубу до нього претензій мало

Пiсля перемоги київського "Динамо" вiд одеського "Чорноморця", стало вiдомо, що саме ця команда пiде на зимову перерву лiдером нашої першостi. Це лiдерство, утiм, не дає пiдстав нам казати, що осiннiй сезон видався для динамiвцi успiшним. Команда провалила єврокубковий виступ. Тому-то в динамiвськiй сiм'ї можна чекати великих кадрових змiн. Чи залишиться в "Динамо" досвiдчений форвард Максим Шацьких?

- Максиме, "Динамо" пiде зимувати, маючи чотириочковий вiдрив вiд "Шахтаря". Ви задоволенi виступом в першостi України?

- Так, ми всi цiлком вдоволенi, адже в чемпiонатi України показували змiстовну гру. Ми рiдко втрачали очки i зумiли на власному полi переграти "Шахтар".

- Ви погоджуєтеся з тим, що найбiльша проблема динамiвцiв - захисна ланка?

- Звичайно, так воно i є. Ми дуже багато пропускали. Це погано. Прикро визнавати, але цьогорiч ми дуже мало iгор провели "на нуль". Чи не в кожнiй грi пропускали голи.

- Вболiвальники ображаються на динамiвцiв за поганий виступ в Лiзi чемпiонiв?

- Знаю, що фановi з регiонiв України не так важливо, хто буде чемпiоном - "Динамо" чи "Шахтар". Їм головне те, як цi клуби зiграють в Лiзi чемпiонiв. Цьогорiч ми пiдвели вболiвальникiв. Я довго думав, що з нами сталося. Нiбито дуже добре почали сезон - виграли в латвiйського "Металурга" та в турецького "Фенербахче". Думали, що набрали ходу. Аж раптом ляпас вiд румунiв. I ось почався спад. I до сих пiр нiхто не зрозумiв, що ж сталося. Не могли нiяк той спад подолати. Вже в Лiонi трохи гра налагодилася. У Бухарестi грали ще краще. Але своє слово сказав суддя. Як на мене, ми запiзно вийшли з кризи. Попри успiх в чемпiонатi України, осiннiй сезон був невдалий.

- Вам ще залишилося поборотися з "Днiпром" за путiвку в пiвфiнал Кубка України, а також зiграти останнiй матч Лiги чемпiонiв з мадридським "Реалом". Потiм настане сезон вiдпусток. Ви вже придбали путiвку в теплi краї?

- Так, одразу пiсля останнього офiцiйного матчу пакую валiзу i з дружиною їдемо вiдпочивати на Сейшельськi острови. Великої компанiї не буде. Ми вирiшили вiдпочити удвох.

- Цiєї осенi Iгор Суркiс заявляв, що попрощається з багатьма виконавцями. Пiд час вiдпочинку ви будете спокiйнi за своє майбутнє чи все-таки переживатимете, чи виставлять вас на трансфер?

- Ну, термiн мого контракту з "Динамо" ще не закiнчився. Тому я не думаю, що зi мною порощаються. Утiм, про це вирiшувати керiвництву клубу. Якщо моя гра їх не влаштовує, то мене виставлять на трансфер. Як на мене, великих претензiй до мене у цьому сезонi не виникало. Я за себе спокiйний, їду вiдпочивати, а коли повернуся, то дiзнаюся, що там вирiшили президент та тренер моєї команди. Загальну картину команди я не псую. Що можу, то i роблю.

- Якщо ваше iм'я все-таки опиниться у списку небажаних в "Динамо", яка країна найбiльше пiдходить для продовження кар'єри Максима Шацьких?

- Я завжди казав, що мрiю пограти в чемпiонатi Англiї. Але нинi я про це не думаю, бо нинi граю в "Динамо" i збираюся i далi трудитися на благо цiєї команди. Про iншi варiанти навiть i не думаю.

- В одному з наших попереднiх iнтерв'ю ви запевняли, що плануєте мешкати у Києвi навiть по завершеннi футбольної кар'єри...

- А я своєї думки не змiнив. В Києвi все мене влаштовує. Тут комфортно моїй дружинi, дiтям. Молодша донька ходить в дитсадочок, старшенька навчається в україномовнiй школi. Українську знає краще, анiж росiйську. I коли я щось не розумiю з української мови, вона мiй перший помiчник. Я добре розумiю вашу мову, але, на жаль, говорити не можу. А донечка по-українськи розмовляє набагато краще за мене.

Веселые девушки устроили концерт в брянском троллейбусе Что станет главным фактором для выбора формата «Бессмертного полка» в этом году Умер депутат Госдумы Николай Антошкин, голосовавший за повышение пенсионного возраста  Под лечение от ковида отдадут единственный в Екатеринбурге хоспис Врачи бросили лежащую на полу пациентку больницы в Стерлитамаке

Лента новостей