25.02.2006 16:51

Тимошенко дякує Ющенку

Тимошенко дякує ЮщенкуТимошенко дякує Ющенку"Зараз, після того, як я півтора місяці доводила, що ці газові угоди були нікчемними і абсолютно шкідливими, нарешті я дякую Президенту, який сказав – так, дійсно, тепер треба перевірити, а чи дійсно ця компанія "РосУкрЕнерго" може робити те, що вона запланувала", – сказала Юлія Тимошенко під час прямого ефіру на телеканалі "Тоніс" увечері в четвер, 23 лютого.

"І через півтора місяці виконуючий обов’язки прем’єр-міністра Єхануров заслав лист прем’єр-міністру Росії щодо денонсації угод з "РосУкрЕнерго", – додала вона.

При цьому Тимошенко зазначила: "То я хочу запитати: чому не дослухалися півтора місяці тому, коли я це говорила? Адже сьогодні визнали правоту мою та правоту журналістів, які називали речі своїми іменами".

В ході ефіру вона також відповіла на закиди щодо того, що раніше нібито лобіювала інтереси компанії "Ітера" як посередника у газових стосунках України.

"По-перше, це неправда. А по-друге, я не збираюся виправдовуватися. Тому що люди, які це говорять, вони, так як і я, мусять проти документів класти документи. І давайте поговоримо в прямому ефірі", – закликала Тимошенко.

Вона додала: "Я запросила пана Єханурова і пана Плачкова в прямий телеефір на дебати. Але вони не набралися мужності вийти у прямий ефір. І тому непотрібно там цитатами перекидуватися, а сісти – очі в очі. Я готова абсолютно чітко в прямому ефірі говорити".

Юлія Володимирівна також погодилася на пропозицію ведучого телеканалу провести такі дебати в ефірі "Тонісу". "Я Вас прошу, будь ласка, допоможіть мені це зробити", – сказала вона, додавши також, що на відкриті дебати вона запрошувала і Януковича, "щоб ми поговорили з ним, наприклад, про рішення, які він приймав по НАТО, по Іраку, щоб ми з ним у прямому ефірі з документами поговорили".

"А зараз я просто заявляю, що ніякої "Ітери" не було і не могло бути – ніколи в житті я з "Ітерою" не співпрацювала, – наголосила Юлія Тимошенко. – І якщо хтось хоче спростовувати, нехай робить це з документами".

Вона також заявила, що наполягає на припиненні суперечок навколо цьогорічних газових угод "після того, як Президент і в.о. прем’єр-міністра визнали, що потрібно денонсувати ці угоди. Що те, що я говорила, є правдою".

Екс-прем’єр нагадала, що "в нашому рідному українському суді ми можемо скасувати цю макулатуру і повернутися до ратифікованих угод, які є між Україною і Росією".

"Єдина можлива комбінація – без газових посередників", – підкреслила вона, додавши: "Кожен, хто нас зараз слухає, може на одну хвилину рівно побути міністром палива та енергетики і дати відповідь на кілька питань. Чи уклали б люди, які зараз нас слухають, контракт на закупівлю газу по 230 доларів при тому, що це на 70 доларів вище найвищої світової ціни? Чи уклали б контракт про здачу компанії "РосУкрЕнерго" на 25 років транспортної мережі і газових сховищ по ціні, наприклад, транспортування удвічі нижче світових, а по сховищам – у 10 разів?.."

Коментуючи висловлювання Юрія Костенка про те, що ціна нижче 95 доларів означала б залежність України від Росії і становила б таким чином загрозу національній безпеці, Юлія Тимошенко зазначила: "Я хочу, щоб Костенко просто згадав, що у нас була угода, яка не руйнувала нашої незалежності і діяла до 2010 року. І хай Костенко з’їздить на заводи і поговорить зараз з колективами на підприємствах, як вони зараз руйнують свою роботу, як людей зараз практично звільняють з роботи і як продукція наша стає неконкурентною".

Жириновский предлагает привлекать к уголовной ответственности с 12 лет «Пуповина» держит два озера в курортном краю на Южном Урале В Брянске прошла рабочая встреча губернатора и президента Адвокатской палаты региона Из дома брянской пенсионерки украли золото и деньги Степь шумит, как штормовое море. Через Южный Урал проходит сильный ветер

Лента новостей