09.02.2006 15:17

Януковичу допоможе говорити Ахметов і Чорновіл, а Єхануров ховається від Тимошенко за трубами

Один з лідерів Партії регіонів Ринат Ахметов може з'явитися в теледебатах на "5 каналі" або ICTV.
Крім нього в дебатах на цих каналах можуть взяти участь В'ячеслав Чорновіл або Ніна Карпачова, повідомляє "Дело" з посиланням на слова прес-секретаря Віктора Януковича Ганни Герман.

"Я не думаю, що опозиційні сили повинні дискутувати між собою", - заявила Герман, додавши, що не на всі канали Янукович піде особисто. Зокрема, він піде на НТН, "Інтер" та УТ-1. У той же час, Герман визнала, що поки від жодного каналу пропозицій не надходило.

За словами прес-секретаря БЮТ Віталія Чепиноги, Юлія Тимошенко не хотіла б дискутувати з лідером соціалістів Олександром Морозом. "У нас був неприємний досвід з ICTV. У "Свободі слова" дискусія вийшла тільки з представниками "НУ". Мороз заявив, що не знає, навіщо він узагалі сюди прийшов", - пояснив Чепинога.

Він також повідомив, що БЮТ не раз викликав на дебати Єханурова, але прем'єр-міністр щораз відмовлявся. Чепинога також додав, що БЮТ одержав відповідну пропозицію від телеканалу СТБ, однак у прес-службі каналу повідомили, що на СТБ програми у форматі дебатів узагалі не буде.

"Наша Україна" вже одержала пропозиції від "1+1", "5 каналу" і ICTV, але ще нікому не дала свою згоду. "Нас цікавить трійка лідерів", - заявив прес-секретар "НУ" Ігор Колесник.

На питання, чому прем'єр-міністр Юрій Єхануров відмовляє Тимошенко в зустрічі в телеефірі, прес-секретар прем'єра Валентин Мондриївський заявив: "Він не відмовився - він не погодився". За словами Мондриївського, зараз у прем'єра є справи важливіші – "тепло в будинках і труби в Алчевську".

У прес-службі СПУ щодо дебатів повідомили: "Поки що з пропозицією про дебати звернувся тільки "5 канал". У принципі, ми згодні – із НСНУ, Тимошенко і Януковичем. Але не з іншими третьорозрядними політиками".

За інформацією "Дела", на "1+1" правила дебатування будуть найтвердішими – вибирати, з ким дискутувати у студії "плюсів", партії не зможуть. "У прямому ефірі буде жеребкування. Усім, хто бажає взяти участь (у дебатах), доведеться на це погодитися", - заявила генпродюсер каналу Ольга Герасим'юк. Надати ефір готові всім бажаючим, але за гроші, зазначає видання.

У той же час на "5 каналі" теледебати будуть проходити у форматі "5 на 5" – по п'ять представників від двох партій. Це будуть не відповіді на питання ведучого, а інтерактивне спілкування політиків. Запрошують тільки тих, хто "ймовірно" пройде в парламент.

На УТ-1 замість теледебатів готуються дві соціальні програми у форматі ток-шоу. Одна – у прямому ефірі, інша - у записі. "Робити формат дебатів ми не ризикнемо", - сказав віце-президент НТКУ Віктор Павлюк. За його словами, не кожен політик здатний за 2-3 хвилини чітко викласти свої думки, а у випадку "перебору часу опонент може затаскати канал по судах".

Страшная смерть. Рабочий ММК погиб в ванне с раскаленным металлом Труд брянских заключенных заинтересовал чиновников и предпринимателей В Брянской области насчитали около 5,4 тыс заключенных Бузова проживет двое суток в составе футбольного клуба «Барселона» Грабивший с гранатой Сбербанк мужчина задержан

Лента новостей