22.03.2006 16:23

Юлія Тимошенко: Підписання коаліційної угоди має ініціювати Президент

Юлія Тимошенко: Підписання коаліційної угоди має ініціювати ПрезидентЮлія Тимошенко: Підписання коаліційної угоди має ініціювати Президент"Я вважаю, що Президент країни мусить ініціювати підписання коаліції, і ми з великим задоволенням проведемо весь спектр переговорів", – заявила Юлія Тимошенко, коментуючи у прямому ефірі телеканалу "Інтер" заяву керівника виборчої кампанії блоку "Наша Україна" Романа Безсмертного щодо підписання коаліційної угоди між помаранчевими силами у день виборів – 26 березня.

"Я вважаю, що на значно вищому рівні мусять проходити всі домовленості, всі консультації, підписання всіх документів", – пояснила вона, зазначивши, що Роман Безсмертний "може запрошувати працівників свого штабу, своїх підлеглих щось підписувати".

Тимошенко також нагадала, що вона є єдиною з лідерів помаранчевих сил, "хто підписав в односторонньому порядку всі абсолютно пункти коаліційної угоди, – тому що я вважаю, що дійсно потрібно продовжити те, що обіцяли людям".

Вона також не стала коментувати заяву Безсмертного про те, що Блок Юлії Тимошенко нібито підтримає будь-яку кандидатуру прем’єра від "Нашої України".

"Я не хотіла б коментувати дурниці", – сказала Юлія Тимошенко, наголосивши, що "звикли наші політики постійно тримати до кінця виборів кота в мішку, а потім, коли вже люди кинули бюлетені, витягувати якусь "сіру лошадку", показувати людям і казати – тепер це буде керівник нашого уряду".

"Але все змінилося. Після змін до Конституції, за які я, до речі, не голосувала, реальним керівником держави буде прем’єр-міністр. І коли ви сьогодні обираєте партію або блок, то на чолі тієї партії або блоку стоїть фактично кандидат на пост прем’єр-міністра", – пояснила вона. Тимошенко також відзначила, що "було б дуже дивно, якщо б в Німеччині, або в Італії, або в Англії партії пішли на вибори і не повідомили суспільству, хто буде наступним прем’єр-міністром".

"Тому якщо вже змінили Конституцію за європейським зразком, – і ми сьогодні будемо мати прем’єр-міністра як керівника держави, і по суті переживаємо другі президентські вибори, – то хай партії все ж таки чітко оприлюднять своїх кандидатів на посаду прем’єр-міністра, – закликала Юлія Тимошенко. – І хочу ще раз завірити людей, що Конституцією передбачено, що не Президент вже буде призначати і знімати міністрів і прем’єр-міністра, а більшість в парламенті, яку ви зараз обираєте разом з кандидатурою на посаду прем’єр-міністра – так, як у Європі".

Вона також наголосила, що "визначатися, якою буде коаліція в наступному парламенті, потрібно до виборів, тому що інакше люди просто не будуть володіти повним спектром інформації". Тимошенко додала, що в цьому контексті її насторожила остання заява Президента Ющенка з цього приводу – про те, що він визначиться з партнерами по коаліції через 31 день.

Раніше сьогодні Юлія Тимошенко закликала Віктора Ющенка визначитися до виборів і чітко повідомити виборцям, з ким його політична сила створюватиме коаліцію у наступному парламенті. Крім того, вона закликала всі політичні сили, впевнені у перемозі на виборах, оприлюднити своїх кандидатів на посаду прем’єр-міністра.

В Брянске вновь пропал 36-летний Александр Прохоров Дерево никогда не выйдет из моды В России трезвенников за десятилетие стало в полтора раза больше 7-летний ребенок утонул на озере Смолино Лучше до старости не доживать, считает Регина Дубовицкая, рассказав о своей пенсии

Лента новостей