Заставні квартири забиратимуть за спрощеною схемою

Мін’юст видав розпорядження, за яким виконавчий напис на іпотечному договорі може здійснюватись нотаріусом за умови подання іпотекодержателем документів, “достатніх для встановлення безспірності заборгованості”.

Простіше кажучи, якщо банк має документи, що підтверджують, що ви маєте непогашену заборгованість за іпотечним кредитом, з вас її стягнуть у примусовому порядку. Майно, яке перебуває під заставою, можуть вилучити без суду.

Банки і раніше могли вилучати заставу на основі нотаріального напису. Але у жовтні той же Мін’юст видав розпорядження, за яким нотаріусам дозволяли здійснювати виконавчі розпорядження лише після закінчення терміну дії іпотечного договору. Зважаючи на те, що іпотечні договори укладали на 15-25 років, банкірам довелося б чекати довго. Тепер, виходить, у Міністерстві юстиції передумали і вирішили не ускладнювати життя ані банкам, ані собі.

Житель Брянска удивил Гарика Харламова своей татуировкой Уральский школьник получил малую Нобелевскую премию в США Таинственные круглые объекты в космосе астрономы обнаружили впервые Познер: молодежь хочет уехать из России, потому что не видит перспективы В Челябинске появится вквапарк?

Лента новостей