08.03.2006 15:23

«Донецька мафія» вийшла в тираж

Перші, пілотні, екземпляри книги «Донецька мафія. Антологія» презентував сьогодні голова Фонду «Антикорупція», член виборчого списку Громадянського блоку ПОРА-ПРП Борис Пенчук. Суспільству автор відомий як основний обвинувач колишнього голови Донецької облради Бориса Колеснікова у справі донецького торгівельного центру «Білий лебідь». Про створення книги в рамках громадянського проекту «Антимафія» за підтримки Громадянської партії ПОРА було оголошено ще в серпні-вересні минулого року. І ось, нарешті, віддруковані перші примірники цієї антології.

Видання відповідає на питання, кому належить влада в регіоні і, певною мірою, за його межами, хто, зокрема і з політиків всеукраїнського масштабу, стоїть за гучними політичними та кримінальними скандалами. Інформація, представлена у книзі, за словами Пенчука, розповідає не тільки про факти 80-90-х років, коли тільки формувався так званий «донецький клан», але й про абсолютно свіжі події, які повинні дуже зацікавити правоохоронні органи.

«Я сподіваюся, що і суспільство, і правоохоронні органи зроблять з цієї книги певний висновок. Наша мета – реальне використання цієї інформації для подальшої роботи. - підкреслив Борис Пенчук. – Злочинність входить до державних органів влади і повністю легалізується. Своєю книгою хотілося б розповісти про це людям і довести, що ми всі разом повинні зважати на загрози, які сьогодні стоять перед усім українським народом... Те, що відбувається в нашій країні, в нашому законодавстві, не повинно бути віддалено від середньостатистичного громадянина».

До речі, книга «Донецька мафія» не є комерційним проектом – її буде роздруковано великим тиражем і розповсюджено серед населення. Наступного тижня планується офіційна презентація книги за широкого кола громадськості і гостей, яких автори бажають залучити до співпраці.

Прикро, що «наввипередки» цій книзі в Донецьку днями може вийти інша – з такою ж назвою, з таим же змістом, проте… іншого автора. Витримки з цієї книги вже вийшли друком в одному з періодичних видань України. Борис Пенчук заявляє, що «запозичив» його книгу, на яку Пенчук має зареєстровані авторські права, такий собі Олександр Міщенко з Донецького агентства журналістських розслідувань.

Як раніше наголошував Пенчук, «Донецька мафія» - лише перша в серії книг «Мафія в Україні». Готується також книга про мафію у Закарпатті, в проекті – збір матеріалів по багатьох регіонах України.

О возможном космическом происхождении коронавируса говорили в «Вестях» Кремль отметил невмешательство полиции на акции с фонариками Айсберг величиной с Петербург откололся от Антарктиды Выходные в Брянске начнутся с дождя Богомаз встретился с послом Вьетнама в РФ

Лента новостей