Кабмін обговорив питання підготовки до зими та розробку бюджету на 2007

Кабінет Міністрів України на черговому засіданні обговрював питання підготовки до зими та розробку бюджету на 2007-й рік. А поки Віктор Янукович у відпустці - ще й обмежили права Президента і розробили проект надання російській мові статусу другої державної.
Засідання Кабінету Міністрів без Прем'єра Віктора Януковича. Поки керівник уряду у відпустці, на його місіці - Микола Азаров. На порядку денному - рутинні питання - підготовка до зими та коригування бюджету. Ще зранку Азаров пообіціяв спікеру Олександру Морозу збільшити фінансування аграрного сектору. А на засіданні уряду - пообіцяв зростання валового внутрішнього продукту за 10 років збільшити вдвічі.

Микола Азаров, перший віце-прем'єр:
- Потенціал, створений ще в минулому столітті вичерпаний, його необхідно замінити високими технологіями. Ми визначили траекторію прискорення економіки на 10 років вперед. Орієнтиром для нас є подвоєння ВВП нової технологічної якості.

Не утримались урядовці і від питань політичних. Кабмін ухвалив постанову, за якою позбавляє Президента права скасовувати постанови уряду. Уразі, якщо Президент із якимись рішеннями не згоден, він може лише призупинити їх дію, оскарживши в суді. На засіданні також скасували право Президента давати доручення членам уряду. Але відкрито ці нововведення ніхто з урядовців не коментує. На відміну від представників Секретаріату Президента. Пояснити мінстріам права глави держави до будинку уряду прийшли представники юридичної служби Президента.

Ігор Коліушко, радник Президента України:
- На мою думку, принципових змін не відбулося. Постанова уряду приводить регламент Кабміну у відповідність до зміненої Конституції.

Після удару по правах Президента, урядовці ще й розглянули проект діяльності Кабміну на наступні 5-ть років. Серед іншого, документ передбачає визнання російської мови другою державною. У той час як в Універсалі національної єдності, який підписав і чинний Прем'єр-міністр, вказано, що державна мова в Україні - українська.

Також в проекті 5-тирічної роботи Кабімну жодного слова про європейську інтеграцію. Натомість головні акценти у документі про співпрацю з Росією.

Россия вошла в топ-5 самых зараженных коронавирусом стран мира Виновной в утоплении ребенка в Сочи назвали его родную бабушку В Брянске наказание настигло лихача через два месяца Героиня «Чародеев» и «Экипажа» борется с тяжелым недугом: Александра Яковлева поддержала Заворотнюк ФАС предложила отменить комиссию за снятие наличных

Лента новостей