26.06.2006 11:19

Передача опозиції частини комітетів ВР сприятиме налагодженню конструктивної роботи парламенту – Віктор Ющенко

Передача опозиції частини комітетів ВР сприятиме налагодженню конструктивної роботи парламенту – Віктор ЮщенкоПередача опозиції частини комітетів ВР сприятиме налагодженню конструктивної роботи парламенту – Віктор ЮщенкоПрезидент України Віктор Ющенко наголошує на важливості порозуміння між парламентськими коаліцією та опозицією. Глава держави переконаний, що у налагодженні співпраці особливу роль має відіграти Політична Рада при Президентові, до якої увійдуть лідери всіх політичних сил-переможниць виборів.
У заяві журналістам після зустрічі з лідерами фракцій-учасниць коаліції, Віктор Ющенко ще раз наголосив – як Президент він співпрацюватиме і з більшістю парламенту, і з опозицією.
«Особливо важливе, говорячи про порозуміння між політичною більшістю і політичною меншістю – формування діалогу в рамках самого парламенту. Тому я ще раз сьогодні підкреслюю, що надзвичайно важливим питанням, яке слід розглядати у цьому контексті – це формування керівних органів парламенту, розподіл парламентських комітетів, де б знайшли собі політичну роль і політична більшість, і політична опозиція», – наголосив Президент.
На думку Глави держави, для демонстрації «доброї політичної волі» та конструктивної роботи Верховної Ради, парламентаріям слід подумати над передачею опозиції частини комітетів ВР та інституцій, які «відповідають за моніторинг дій влади». Йдеться, зокрема, про Рахункову палату, комітети, що опікуються законодавчим забезпеченням діяльності засобів масової інформації та здійснюють державну інформполітику. «Я думаю, що якраз на цій основі можна формувати перше порозуміння в стінах українського парламенту», – зазначив В. Ющенко.
Глава держави також висловив сподівання, що вже наступного тижня відбудеться перше засідання Політради при Президентові України, а ще за два тижні – засідання Ради регіонів за участю представників виконавчої місцевої влади. «Наша мета – вийти на формулу порозуміння», – підкреслив він.
Говорячи про сьогоднішню зустріч з представниками більшості, В. Ющенко зазначив, що йшлося «про формування відносин у трикутнику: Президент – парламент – уряд».
«Ми говорили про надзвичайно велику конструктивну роль більшості в організації роботи парламенту», – також сказав Президент, зазначивши, що наявність ефективно працюючого вищого законодавчого органу країни є надзвичайно важливим.
«Я особливо підкреслюю, що Україні сьогодні, як ніколи, потрібна українська влада. Влада патріотична, яка не спекулює темами, які приносять дискомфорт, дисонанс у відносини різних політичних сил і національної громади», – наголосив Глава держави. У цьому контексті Президент повідомив, що під час сьогоднішніх консультацій з лідерами коаліції йшлося також про недопущення спекулювань на темах, які розколюють націю, державу та владу.
Президент та керівники фракцій більшості, крім того, торкнулися теми «ретельного виконання» прописаних у коаліційній угоді політичних, економічних, гуманітарних та соціальних позицій. «Ми говорили про те, що порозуміння між трьома силами може сформувати основу відповідального українського уряду», – також зазначив Президент. Він хотів би, щоб його політичні партнери зробили висновки з досвіду переговорів. «Я переконаний: якщо зробити уроки з того, що було, ми будемо мати і український, і відповідальний уряд. Ми будемо мати нормальну злагоджену співпрацю між Президентом, парламентом і українським урядом», – підкреслив Президент.

Военные эксперты ломают головы над заявлениями Дональда Трампа Генерал-майор ФСБ в отставке не верит в причастность Путина к взрывам домов в Москве, Волгодонске и Буйнакске Для борьбы с «дедовщиной» партия ветеранов предлагает проверить все воинские части России В Брянске после ссоры с мужем женщина выпала из окна Во вторник в Бежицком районе Брянска ожидается затруднение движения

Лента новостей