27.03.2006 12:53

Переговори про створення коаліції навколо Блоку Юлії Тимошенко розпочнуться об 11:00

Переговори про створення коаліції навколо Блоку Юлії Тимошенко розпочнуться об 11:00Переговори про створення коаліції навколо Блоку Юлії Тимошенко розпочнуться об 11:00"Я хочу, щоб всі політики зараз припинили суєту. Ми перемогли, ми абсолютно чітко маємо сьогодні більшість у новому парламенті. Навколо Блоку, який очолюю я, буде створена коаліція. Ми є ініціаторами створення такої коаліції. І зараз від розмов треба переходити до безпосередніх справ", – заявила Юлія Тимошенко в інтерв’ю телеканалу ICTV.
"Ми домовилися з Соціалістичною партією і блоком "Наша Україна", що завтра (у понеділок, 27 березня), починаючи з 11 години, ми формуємо коаліційну угоду остаточно, будемо її підписувати і формувати уряд", – повідомила вона.
В інтерв’ю "5 каналу" Тимошенко додала, що перемовини про формування коаліції відкладені до ранку на прохання блоку "Наша Україна", і водночас висловила впевненість у тому, що "в нас немає абсолютно іншого шляху", окрім формування такої коаліції помаранчевих сил.
Вона розповіла, що одразу після оголошення результатів екзит-полу зателефонувала у приймальню Президента і передада пропозицію про створення коаліції та термінову зустріч для обговорення подальших спільних дій. "Поки що я не отримала ні відповідного дзвінка, ні відповіді, але я переконана, що зараз це вже абсолютно прогнозований шлях, з якого ніхто нас не зверне", – запевнила екс-прем’єр.
Відповідаючи на запитання щодо кандидатури на посаду голови уряду від майбутньої коаліції, Юлія Тимошенко нагадала, що очолювана нею політична сила "неодноразово заявляла, що саме вибір людей буде формувати кандидатуру прем’єр-міністра".
"І ми абсолютно чітко переконані, що люди своє слово сказали, і воно важливе й для Президента країни", – наголосила вона.
"Наш Блок в коаліції переміг, і ми будемо пропонувати кандидатуру прем’єр-міністра. Тому що брати відповідальність на себе за результати, які буде давати нова влада, і не мати такої влади – це неможливо, – пояснила Юлія Тимошенко. – Посада прем’єр-міністра, посади міністрів, посади всіх чиновників, які формують політику, – це є інструменти для того, щоб просто ще раз не образити людей безпорадністю".
Коментуючи на прохання журналістів заяву керівника виборчої кампанії блоку "Наша Україна" Романа Безсмертного про перемогу помаранчевих сил, Юлія Володимирівна зазначила, що їй приємно, що Безсмертний і "Наша Україна" зважають на вибір людей.
Щодо заяви Миколи Томенка, що Блок Юлії Тимошенко чекає вибачень від тієї частини помаранчевої команди, яка вела спрямовану проти своїх колишніх соратників діяльність, лідер Блоку зазначила: "Найголовнішим вибаченням має бути вибачення перед людьми, які покладали надію на нову владу після президентських виборів. Це створення коаліції якомога швидше, формування уряду і повернення до шляху очищення і політики, і країни від того всього, проти чого люди голосували, і надання результату, за який люди голосували. Це, мені здається, головне, а не на вибачення час втрачати".
Тимошенко також зазначила, що парламентські вибори зробили очевидним внесок її політичної сили у перемогу Президента Віктора Ющенка: "Сьогодні це видно, коли ми самі змушені були перемагати на парламентській кампанії. Сьогодні очевидно, що симпатії людей, вибір людей знаходяться на нашому боці. І це значить, що та політика, яку я робила як прем’єр-міністр, вона все ж таки зрозуміла для людей, близька, і вони все ж таки хотіли її продовження".
"Думаю, що завтра зранку ми почнемо обговорювати коаліційну угоду з Соціалістичною партією і блоком "Наша Україна", і до кінця дня ми вийдемо з документом, – заявила Юлія Тимошенко. – Я думаю, що ми повинні людей, які віддали свої голоси нашій спільній коаліції, порадувати нашими динамічними рішеннями".
Юлія Володимирівна окремо зазначила, що хоче "подякувати всім, хто створив сьогодні передумови для повернення до тієї високої точки натхнення, яку ми всі переживали після президентських виборів".
"Я хочу подякувати всім без виключення, хто підтримав своїми голосами наш Блок. Ми вас не підведемо ні за яких обставин. Ми будемо повертати довіру суспільства, яку мала наша команда спільна після президентських виборів", – заявила вона.

Пешехода задавили в Копейске Россиянам не стали запрещать критику власти Колобков рассказал об использовании стадионов после ЧМ-2018 Закрыть навсегда границу для мужчин из России предлагает глава МИД Украины Путин дал «добро» ипотечным «каникулам»

Лента новостей