04.02.2006 13:21

ПОРА-ПРП за коаліцію без "кучмістів"

ПОРА-ПРП за коаліцію без «Нас не влаштовує закритість процесу щодо формування «помаранчевої» коаліції. Ми констатуємо абсолютну відсутність прогресу в цьому питанні»,- заявив сьогодні на брифінгу голова політради Громадянського блоку ПОРА-ПРП Владислав Каськів. Проте, це не означає, що ПОРА-ПРП відмовилася від запропонованої ідеї об’єднати «помаранчеві» політичні сили у Верховній Раді наступного скликання для створення парламентської більшості.

Громадянський блок, відтак, сьогодні передав листа своїм політичним партнерам, зокрема «Нашій Україні», в якому наголошує на необхідності утворити «помаранчеву» коаліцію найближчим часом без будь-яких передумов.

«Наша мета—не допустити реваншу сил колишнього політичного режиму після 26 березня. Нас не цікавить «дерибан» портфелів у майбутньому уряді»,- вкотре нагадав позицію блоку Владислав Каськів . Сьогодні єдина умова, яку ми висуваємо нашим партнерам, -- це очистити списки від «кучмістів».

Вищезгаданий лист містить, зокрема, такі «календарні» вимоги. По-перше, ПОРА-ПРП пропонує НСНУ, БЮТ, Соцпартії до 7 лютого публічно оголосити про взяті на себе зобов’язання щодо створення «помаранчевої» коаліції. По-друге, Громадянський блок ПОРА-ПРП, сформувавши антикризовий План дій, пропонує його до обговорення майбутнім коаліціянтам, з тим, щоб доопрацьований та узгоджений, він був схвалений до 15 лютого. Далі—ПОРА-ПРП закликає створити між партійну робочу групу, яка формуватиме широкомасштабний план дій щодо діяльності майбутньої коаліції у Верховній Раді наступного скликання. На думку лідерів Громадянського блоку, таку міжпартійну робочу групу необхідно створити ще до дня виборів.

«Вирус в бороду – пневмония в ребро» Новый посол США в России дал присягу в Госдепартаменте Обанкротившему фанерный комбинат в Трубчевске экс-директору не смягчили приговор Журналист Сафронов отказался от дачи показаний, поскольку непонятна суть обвинения 25 ноября в Брянске устроят облавы на пьяных водителей

Лента новостей