31.01.2006 15:36

Президент України вважає, що місцева влада не вжила необхідних заходів, аби запобігти аварії в Алчевську

Президент України вважає, що місцева влада не вжила необхідних заходів, аби запобігти аварії в АлчевськуПрезидент України вважає, що місцева влада не вжила необхідних заходів, аби запобігти аварії в АлчевськуГоловні висновки з аварії, що сталася в Алчевську Луганської області, повинна зробити місцева влада і комунальні служби міста, переконаний Президент України. «Місцева влада продемонструвала бездарність», – сказав Глава держави, спілкуючись з журналістами в Алчевську.

Віктор Ющенко констатував, що на сьогодні мерія Алчевська фактично не працює, і всю оперативну роботу із ліквідації наслідків лиха виконує штаб МНС.

Президент схвально оцінив оперативну реакцію на аварію центральних органів виконавчої влади, зокрема, профільних міністерств. Президент запевнив, що фахівці, які з’їхалися з усієї України до Алчевська, за десять-чотирнадцять днів зможуть відновити постачання води і тепла в місті.

«Щодо місцевих чиновників, які допустили аварію, їхню вину має встановити слідство», – переконаний Віктор Ющенко. Водночас Глава держави звернувся до жителів міста із закликом відповідально ставитися до виборів своїх місцевих керівників і активно контролювати дії місцевої влади. У зв’язку з цим Президент розповів, що до нього регулярно надходять скарги громадян на роботу органів місцевої влади та комунальних служб, зокрема ЖЕКів. «Я хотів би звернутися до громади: хіба це не на ваших очах робиться? Хіба ви не можете бути активними?» – наголосив він.

На переконання Глави держави, ситуація в Алчевську вкотре змушує переглянути принципи функціонування житлово-комунальної сфери. «Сьогодні ми повинні поставити питання фундаментальної глибокої комунальної реформи», – наголосив Президент. Одна з рис такої реформи, на переконання Віктора Ющенка – наявність конкуренції в галузі надання комунальних послуг.

Русские в Калифорнии защитили от погрома ресторан «Пушкин» Звезда Голливуда Памела Андерсон попросила Путина остановить отлов косаток для Китая Начать отопление потребовала Челябинская прокуратура Правительство области и Брянская митрополия подписали соглашение о сотрудничестве В Челябинске будет тепло – в квартирах

Лента новостей