13.06.2006 10:20

Роман Джуман: "Ймовірно, боксуватиму 26 серпня з росіянином Зауром Байсангуровим "

Роман Джуман: Розмова з Романом Джуманом, чемпіоном світу за версією GBU
Львівський боксер-професіонал Роман Джуман здобув пас чемпіона світу за версією GBU. Минулого тижня у Львівському цирку за одностайним рішенням суддів він переміг португальця Евгеніо Монтейро.

Темношкірий португалець упродовж поєдинку пропустив чимало ударів, але стійко тримався на ногах. Лише у п’ятому раунді він опинився на долівці рингу, а суддя зафіксував нокдаун. Утім було помітно, що він дуже швидко відновився після удару Джумана. Загалом львів’янин упевнено провів цей поєдинок і здобув заслужену перемогу. У підсумку суддівські записки зафіксували 117:110, 119:110 та 118:112 на користь українського боксера.

У розмові з журналістом “Газети” Роман Джуман поділився враженнями від поєдинку та планами на майбутнє.

– Задоволений тим, як провів титульний двобій?

– Так, загалом мені вдалося діяти так, як планували з наставником – Романом Семенишином. Звісно, не все пройшло ідеально. Мені вдалося втриматися від реакції на провокативні дії Монтейро. Темношкірий боксер упродовж поєдинку намагався спровокувати мене на необмірковані атаки. За день до протистояння отримав відеозапис фрагментів поєдинку Монтейро. Тож до боротьби належно підготувався.

– Дехто вважає, що простіше боксувати з технічними боксерами, оскільки вони передбачувані в певних епізодах. А от із тими, хто має слабкі навички школи боксу, важко змагатися через їхню непередбачуваність. Монтейро – нетехнічний боксер. Ти поділяєш думку, що з такими атлетами важче боксувати?

– Звісно, дуже важко боксувати з такими вайлакуватими боксерами, як Монтейро. Ти правильно зауважив, що з технічними певною мірою простіше боксувати. Принаймні поєдинки з такими спортсменамими виходять видовищними. Вони намагаються впіймати опонента на помилці. А нетехнічні боксери уникають прямого бою, багато пересуваються у рингу й здатні завдати одного прицільного і несподіваного удару, який вирішить долю поєдинку. Вони можуть завдати удару нижче пояса, у спину. Такі боксери є дуже небезпечними.

– Знаю, що ти вже зустрічався зі своїм промоутером Сергієм Янчишиним і обговорював плани на майбутнє...

– Так, ми розмовляли з Сергієм Михайловичем на цю тему. Ймовірно, боксуватиму 26 серпня з росіянином Зауром Байсангуровим за титул Інтерконтинентального чемпіона за версією WBA або IBF. Моя згода залежить від тих умов, які запропонують організатори двобою. Хоча часу до того поєдинку залишилося небагато, а мені необхідно ще відновитися після 12-раундового герцю з Монтейро. Бій із Байсангуровим не буде легким. Та я готовий прийняти виклик і боксувати. Тепер усе залежить від організаторів та їхніх умов.

– Байсангуров рік тому боксував у Львові. Бачив його поєдинок?

– Лише фрагменти його боїв по телебаченню. Цілком його виступів бачити не доводилося. Молодий, перспективний боксер.

– А що ще можеш про нього сказати?

– Технічний боксер. Помітно, що виховувався під впливом радянської школи боксу. Я бачив його протистояння із Шніпом. Це не той боксер, за виступом якого можна судити про Байсангурова. У тому поєдинку не можна було побачити його слабких сторін. Він володіє хорошим акцентованим ударом, часто б’є в корпус. Але суперник не завдавав йому багато клопотів, тому нічого не можу сказати про слабкі сторони Байсангурова.

– Цей двобій планують провести в Німеччині, а Байсангуров співпрацює з тамтешньою промоутерською компанією “Заурленд”. Упродовж своєї кар’єри ти вже ставав жертвою суддівських симпатій до місцевих боксерів чи тих, котрі боксують під егідою організаторів змагань...

– Звісно, в такому поєдинку потрібно бути кращим за суперника не на дві, а на три голови. Або необхідно завершувати бій нокаутом. Інакше перемоги мені можуть не дати.

Розмовляв Гліб Ваколюк

Фото: Віталій Грабар

Наші тріумфують

Окрім титульного двобою за участю Романа Джумана й Евгеніо Монтейро, програма змагань налічувала шість двобоїв. Із-поміж українців лише львів’янин Тарас Бойко зазнав поразки. Решта спортсменів покращили свій рекордс.

Першими на ринг вийшли киянин Віталій Русал та естонець Вадим Скоркін (вагова категорія до 79,4 кг). У доволі рівному поєдинку, за одностайним рішенням суддів, переміг киянин. У наступному двобої зійшлися в рингу двоє львів’янин – Костянтин Ровенський і Тарас Бойко (вагова категорія до 72,6 кг). У доволі рівній боротьбі судді відали перемогу Ровенському. Львів’янин Юрій Золотов дебютував у ваговій категорії до 69,9 кг. Йому намагався протистояти поляк Войцех Кончаловскі. Золотов відправив його в нокаут уже в третьому раунді. Галичанин Віктор Плотніков (вагова категорія до 66,7 кг) у восьми раундах не без проблем здолав росіянина Романа Сєлівєстрова. У ваговій категорії до 79,4 кг львів’янин Василь Кондор, за одностайним рішенням суддів, переміг хорвата Йосіпа Ялусіча. Інтерконтинентальний чемпіон за версією WBA киянин Юрій Нужненко (вагова категорія до 66,7 кг) – поляка Артура Бояновскі. Після декількох нокдаунів рефері в п’ятому раунді зупинив бій і зафіксував перемогу технічним нокаутом Юрія Нужненка.

Погиб символ крепости отношений между Парижем и Вашингтоном Космическое воскресенье: сразу три запуска обещает SpaceX Райкин, Хабенский и звезда «Универа» прокомментировали ситуацию с "быдло-зрителями" В Почепе молодогвардейцы благоустраивают снежную горку для детей Стриптизер Тарзан объяснил, как надо худеть

Лента новостей