09.02.2006 15:15

Тимошенко: "Ідеальна країна" – над політикою, але може зробити захмарним рейтинг влади або будь-якої політичної сили

Тимошенко: Тимошенко: "Ідеальна країна" – над політикою, але може зробити захмарним рейтинг влади або будь-якої політичної силиПід час прес-конференції, присвяченої старту унікального інтернет-проекту "Ідеальна країна", одним з ініціаторів створення якого є Юлія Тимошенко, вона наголосила, що він не є передвиборчим проектом очолюваних нею політичних партії або Блоку. "Передвиборча кампанія – це лише короткий епізод у житті країни, який швидко починається і швидко закінчується. А презентований проект – це стратегія, яка буде жити довго", – пояснила Тимошенко.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи може проект стати джерелом для формування майбутньої команди Юлії Тимошенко, вона підкреслила: "Звичайно, як, до речі, і будь-якої іншої команди".

Вона пояснила, що, хто б не прийшов до влади за результатами парламентських виборів, проект стане найціннішим ресурсом ідей розвитку, практичних рішень і кадрів. "А якщо дійсно наша команда переможе – то ми бачимо це практично єдиним потужним ресурсом, за допомогою якого можна інтелектуально наповнювати змістом роботу влади", – заявила Юлія Володимирівна.

Вона також пояснила, що реалізацією проекту займаються не партійні, політичні або передвиборчі структури, а "молода, інтелектуальна і динамічна команда", яка гуртувалася навколо ідеї створення такого проекту протягом кількох років. Юлія Тимошенко сподівається, що ця команда "зніме всі політичні бар’єри" навколо проекту і "не дасть проекту перетворитися на чергову політичну тусовку".

"Старт проекту дає молода й ініціативна група людей, яка на власному ентузіазмі, на власному устремлінні зробити щось яскраве і нове, сьогодні працює", – розповіла вона і, відповідаючи на запитання щодо джерел фінансування проекту, наголосила: "Ми ні в якому випадку не зробимо цей проект фінансово заангажованим, інакше він втратить просто свій сенс. Ми знайдемо, як фінансувати цей проект в складчину з тими, хто бачить в ньому і перспективи, і сенс".

Крім того, додала Юлія Тимошенко, до співпраці з "Ідеальною країною" буде запрошено "всі громадські організації, всі підприємства, які мають аналогічні програми, які також знаходяться на шляху таких розробок".

"Ми будемо співпрацювати з усіма, – заявила вона. – Це абсолютно відкритий проект, який не буде заангажований на якесь авторство, в якому не будуть домінувати якісь політики або політичні сили".

"Full democracy (повна демократія) – все, що тільки можливо, там робіть. – додала Тимошенко. – Там тільки буде мало політики, там більше ідей, креативу, пропозицій і самовдосконалення, в тому числі й самої програми".

Пізніше, відповідаючи на запитання учасників онлайн-конференції, Юлія Володимирівна також запропонувала конструктивно поставитися до проекту – "спробувати не критикувати, а користуватися".

Вона заперечила можливість якоїсь політичної або ідеологічної цензури в "Ідеальній країні" і пояснила, що будь-яка концепція має право на існування і може бути відкинута лише за рішенням учасників проекту в результаті обговорення й голосування. "Якщо Ви концепцію не складете матом, ніякої цензури не буде", – запевнила вона.

Водночас, екс-прем’єр повідомила, що й сама братиме участь у роботі проекту: "Можливо, я відкрию секрет, але для мене надзвичайно важливо через цю програму "обкатати" ідеї, які має наша команда. Щоб вони були сприйняті, підтримані. Подаватиму їх інкогніто, аби не давив авторитет. У нас ідей – безліч. Вони не зовсім стандартні, і тому ваші поради будуть дуже важливими".

Повертаючись до політично-передвиборчих питань, Юлія Тимошенко зауважила: "Я думаю, якщо запрацює проект, то будь-яка влада може скористатися цим. І якщо влада почне користуватися інтелектом суспільства, то її рейтинг стане захмарним. А зараз рейтинг кожної влади – на рівні 5-7% інтелектуальних здібностей".

"Я хочу ще раз наголосити, що проект до виборів не має відношення. Хочу, щоб він був над політикою і залучив практично всіх людей, чиї ідеї і потенціал не були реалізовані ні попередньою владою, ні опозицією. Життя проекту залежить від того, як ви будете наповнювати його змістом – кожна людина, яка прагне розбудови країни", – сказала Юлія Володимирівна.

Челябинец убил знакомого и выбросил его труп из окна под ноги прохожих В воскресенье термометр в Брянске покажет +33ºC Сотрудничество НАТО и России полностью прекращено В подмосковной реке поймали крокодила Forbes в рейтинге лучших вузов России поставил МГУ на 5 место

Лента новостей