01.03.2006 20:35

Тимошенко обговорила з президентом Польщі політичне майбутнє та енергетичну безпеку України

Тимошенко обговорила з президентом Польщі політичне майбутнє та енергетичну безпеку УкраїниТимошенко обговорила з президентом Польщі політичне майбутнє та енергетичну безпеку УкраїниЗранку в середу, 1 березня, Юлія Тимошенко зустрілася в Києві з президентом Польщі Лехом Качиньським, обговоривши в ході зустрічі питання проведення парламентських виборів в Україні, а також проблему енергетичної безпеки України і Європи.

"Президента Польщі цікавили два надзвичайно важливих і актуальних питання на сьогодні, – повідомила Юлія Тимошенко журналістам після завершення зустрічі. – Питання ходу подій парламентських виборів. Ми також обговорили тему "РосУкрЕнерго". Це те питання, яке пов'язане з енергетичною безпекою не лише України, але й всіх європейських країн, включаючи Польщу".

Тимошенко також повідомила, що Качиньський цікавився питанням, "чи є політична воля, чи є сили, чи є здатність природного табору, що стояв по одну сторону барикад на президентських виборах, знайти розуміння, об'єднатися і не дати можливості реваншу старій команді, тому що цього очікує сьогодні суспільство".

Під час зустрічі Юлія Тимошенко завірила президента Польщі в тому, що абсолютно чітко дотримується позицій, що в новому парламенті її політична сила буде підтримувати Президента України, якого країна обрала на 5 років.

"Я сказала про те, що ніяка коаліція, з нашої сторони, з Партією регіонів є неприпустимою, оскільки я вважаю, що створення коаліції з Партією регіонів – це практично повернення до всіх старих традицій, до клановості, що практично зупинить всі реформи, яких очікують люди", – відзначила вона.

Говорячи про питання енергетичної безпеки та компанії "РосУкрЕнерго", Тимошенко зауважила, що "відчула велику стурбованість цим питанням" у президента Польщі.

"Я спробувала пояснити, яким може бути шлях виходу з цієї пастки, яка створила для України й для Європи надзвичайно нестабільну систему забезпечення газом, – сказала вона. – Це питання, мені здається, не просто турбує президента, оскільки воно стосується в тому числі й країн, які межують з Україною. Я впевнена, що це питання не лише України, але й Польщі".

Зі свого боку, голова польської держави в ході зустрічі пообіцяв сприяти процесу інтеграції України до Європейського Союзу.

Відповідаючи на запитання журналістів, Юлія Тимошенко також повідомила, що ніякі домовленості в ході зустрічі не підписувалися. Зустріч відбулася з ініціативи польського президента.

На кубке Карякина Юный брянский шахматист стал третьим Пособия по безработице выше зарплаты? В Юрюзани массово уволились водители автобусов «Детям нужно что-то более интересное, чем скрипящая карусель и горка» – говорят посетители парка «Дружбы» Названы отрасли с самыми высокими зарплатами ФСБ не согласилась с рекомендациями Совета по правам человека

Лента новостей