13.01.2007 18:13

Тимошенко просить суд скасувати політреформу

Блок Юлії Тимошенко вніс представлення в Конституційний Суд відносно конституційності політичної реформи.

Про це заявила у п’ятницю, 12 січня, на прес-конференції у Верховній Раді голова БЮТ Юлія Тимошенко.

"Усі необхідні представлення ми зробили", - заявила Тимошенко.

За її словами, БЮТ заявляв про шкідливість політреформи і про намір наполягати на тому, щоб Конституційний Суд визнав її неконституційною.

Лідер БЮТ заявила, що конституційна реформа призвела до нестабільності в країні і загрожує її національній безпеці.

"Ми сьогодні послідовно будемо боротися в Конституційному суді за те, щоб були проведені дострокові вибори у Верховну Раду, за те, щоб антикризова коаліція пішла з влади, за те, щоб була скасована політреформа, що створила в країні такий хаос, що він уже межує з питаннями національної безпеки", - підкреслила лідер опозиції.

"І те, що ми сьогодні спробували навести порядок у місцевому самоврядуванні і контролі за владою, я думаю, що це разом з тим, що Наша Україна разом з Президентом забезпечили реванш Януковича у владі, це є винятково просуванням вперед і наведенням порядку", - додала Тимошенко.

Далі буде

У свою чергу, голова Верховної Ради України Олександр Мороз заявив, що найважливішою темою наступної сесії парламенту буде продовження політичної реформи.

За його словами, удосконалення Конституції займе провідне місце під час наступної сесії парламенту.

Мороз зазначив, що в процесі переходу до парламентсько-президентської форми правління з’явилися визначені "непрозорі моменти" і їх потрібно вирішити.

Мороз вважає, що це можна зробити шляхом внесення змін у Конституцію України. Голова ВР також сподівається, що до цього процесу залучиться і Конституційний Суд.

Наприкінці листопада 2006 року Тимошенко заявила про можливості спільного звернення фракцій БЮТ і Блоку Наша Україна в парламенті в КС з проханням оцінити конституційність змін у Конституцію.

Новый начальник УФСБ появился в Челябинске 115 лет назад люди впервые поднялись в небо на пилотируемом аппарате Рыбы на миллион рублей украл директор предприятия До 14 июня продлен режим самоизоляции в Москве В Брянске эвакуировали жильцов многоэтажки на улице Красный Маяк

Лента новостей