11.10.2006 9:39

У Берліні представили парфуми, створені за мотивами "Парфумера" Зюскінда

У Берліні представили парфуми, створені за мотивами У берлінській філії французького торгівельного дому "Галері Лафайет" пройшла презентація колекції парфумів відомого французького кутюр’є і парфумера Тьєрі Мюглера, на створення якої його надихнув роман Патрика Зюскинда "Парфумер", який вийшов у 1985 році.
У скриньці з червоного оксамиту представлено 15 маленьких флакончиків з есенціями, кожна з яких створена за мотивами однієї з глав знаменитого психологічного трилеру про геніального парфумера Жан-Батіста Гренуе, який вбивав молодих дівчат для готування незвичайних парфумів.

14 вересня на світові екрани вийшла екранізація "Парфумера" режисера Тома Тиквера. З цим навіть була пов’язана ідея розсіювати в залі під час перегляду відповідні есенції, але Том Тиквер рішуче відмовився від цієї пропозиції.

Тьєрі Мюглер - танцівник, стиліст, художник, скульптор, архітектор і модельєр. У пошуках композиції для своїх перших парфумів Angel (1992 рік) з нотками карамелі, шоколаду, меду, ванілі і тонких деревних нюансів Мюглер, як розповідають, побував у психоаналітика, щоб за допомогою гіпнозу "повернутися в дитинство, у післявоєнний Страсбург, точніше згадати і відтворити тодішні запахи чогось дуже смачного, спеченого мамою".

Випущені маленькою партією парфуми придбали таку неймовірну популярність, що Мюглер до свого будинку Моди додав і постійну парфумерну лінію.

Як стало відомо, всього у світі буде випущено 100 наборів парфумів за мотивами "Парфумера" за ціною 550 євро. Парфуми можна придбати за замовленням через торгівельний дім "Галері Лафайет", де протягом декількох днів з 18:00 до 20:00 бажаючі можуть понюхати всі 15 есенцій.

Серед них є "запах незайманої - Virgin N1 з восьмого розділу "Парфумера", "запах Парижу XVIII століття - Paris 1738 із сьомого розділу, Baby і нарешті Aura - флакончик цього аромату трохи більше за інші і вінчає всю колекцію Мюглера за мотивами Зюскінда.

Он голосовал за повышение пенсионного возраста. Депутат Батор Адучиев Крупную партию прекурсора в почтовом отправлении нашли брянские таможенники «Дышать невозможно» - паника в соцсети из-за пожара на нефтяном заводе под Москвой С 1 января в Брянске увеличится оплата за детский сад Кокорина и Мамаева отпустят по УДО?

Лента новостей