30.03.2006 14:35

Україна має використати свій шанс на консолідацію суспільства – Президент України

Україна має використати свій шанс на консолідацію суспільства – Президент УкраїниУкраїна має використати свій шанс на консолідацію суспільства – Президент України Президент України Віктор Ющенко проводить низку попередніх політичних консультацій із керівниками партій та блоків – лідерів парламентських перегонів, зокрема, Юрієм Єхануровим, Юлією Тимошенко, Віктором Януковичем та Олександром Морозом.

Глава держави зазначив, що має намір привітати переможців виборів після офіційного повідомлення результатів голосування.

На сьогоднішніх зустрічах буде обговорено підсумки перших демократичних виборів та післявиборчу ситуацію в Україні, а також принципи й засади, на яких має формуватися парламентська коаліція.

Під час зустрічі з Прем’єр-міністром Юрієм Єхануровим Президент висловив переконання, що у процесі консультацій «необхідно зняти всі питання, які роз’єднують Україну чи політичний електорат». «Нам слід поставити за мету працювати стабільно й на основі спільного політичного меморандуму, в який занести всі цінності, визначити їх як основу взаємодії», – наголосив Президент.

На переконання Віктора Ющенка, сьогодні слід вести мову про єдність довкола національних цінностей, національної програми, сформованої, в тому числі, й у щорічному зверненні Президента до Верховної Ради. «У нас повинна бути система цінностей, навколо якої формується коаліція, а не система крісел, довкола яких іде поділ», – підкреслив Глава держави. При цьому Президент додав, що не вважає розподіл влади другорядним питанням, однак поки що воно не головне.

Президент наголосив, що Україна сьогодні має унікальний шанс для консолідації суспільства. Сьогоднішнє завдання, на його думку, полягає у тому, щоб при проведенні політичних консультацій сформувати спільний план дій, який забезпечував би стабільність державного розвитку на найближчі чотири роки.

Президент також підкреслив, що демократичність виборів 26 березня визнають практично всі учасники політичних перегонів, національні та міжнародні спостерігачі. «Найголовніше, що це визнає народ», – зазначив В. Ющенко. На його думку, це є «великим завоювання, одним із результатів Помаранчевої революції». Він висловив переконання, що без Помаранчевої революції Україна б продовжувала жити «з тими хворобами, які українці пережили під час президентських виборів: переслідуванням людини, переслідуванням виборця, фальсифікаціями, забороною свободи слова».

Президент та Прем’єр-міністр також обговорили поточну економічну ситуацію в країні. Юрій Єхануров поінформував Віктора Ющенка про підготовку до завтрашнього засідання уряду.

ОМОН готовится подавлять протесты в Хабаровске? Но предпосылок для этого нет В сети «Красное&Белое» все по-прежнему: Студенников сохраняет контроль за компанией Главный по городской среде Челябинска теперь займется дорогами области Трое детей пострадали от взрыва в жилом доме Священник устроил в монашеской келье поножовщину

Лента новостей