01.03.2006 20:47

Вчора Україна, сьогодні Білорусь

Акт солідарності з білоруськими борцями за демократію сьогодні влаштували активісти ВМГО «Молода ПОРА» – близько трьох десятків хлопців та дівчат пікетували посольство Республіки Білорусь. Пікетували на знак протесту проти дій, за допомогою яких офіційна влада Білорусі, напередодні президентських виборів, бореться зі своїми конкурентами: режим Лукашенка робить все можливе, аби придушити свободу та демократичний рух в сусідній нам країні. Яскравим прикладом цього є події 21 лютого, коли КДБ Білорусі заарештував, не пред’явивши жодних зауважень, чотирьох активістів громадської організації «Партнерство», яка займається підготовкою спостерігачів на вибори та поширює нормативні матеріали про права виборця.

Під жовтими прапорами партії та біло-червоно-білим історичним прапором Білорусі «порівці», під стінами амбасади цієї країни, висловили своє незадоволення протиправними діями влади Лукашенка та закликали її діяти в правових рамках. Під вигуки «Жыве Беларусь!» вони збудували імпровізований «міст Свободи» між Україною та Білоруссю, який, на думку активістів ПОРИ, має передати цій сусідній країні український революційний запал дворічної давнини. Натякав на це і промовистий плакат з написом «Україна – 2004, Білорусь – 2006».

Громадянський блок ПОРА-ПРП, в свою чергу, звернувся до МЗС України із закликом надати політичний притулок репресованим білоруським активістам. Ми не мусимо забувати про те, що напередодні Помаранчевої революції Україна отримувала голоси підтримки від демократичного світу. Сьогодні ми так само мусимо допомогти Білорусі.

Почта России ускорила доставку отправлений в крупные города: улучшение идет на дни Стильные шорты из старых джинсов «Аллея любви» откроется в «Саду Победы» 18 декабря В Погаре состоялись Луферовские чтения Он голосовал за повышение пенсионного возраста. Депутат Владимир Бокк

Лента новостей