28.03.2006 22:30

Юлія Тимошенко домовилася з Віктором Ющенком

Юлія Тимошенко домовилася з Віктором ЮщенкомЮлія Тимошенко домовилася з Віктором Ющенком"Ми домовилися розпочати консультації для створення коаліції", – повідомила Юлія Тимошенко журналістам після зустрічі з Віктором Ющенком, що відбулася у вівторок, 28 березня, в президентському Секретаріаті у форматі "віч-на-віч" і тривала понад годину.
"Зустріч з Президентом говорить, що є абсолютна можливість продовжити шлях, початий на президентських виборах", – наголосила вона.

Відповідаючи на запитаня щодо кандидатури майбутнього прем’єра, Юлія Володимирівна зазначила: "Ми говорили, що зараз маємо визначити цілі і об'єднатися навколо цього".

"Вибір людей є ключовим в розумінні того, хто і які посади обійматиме, – нагадала вона. – Наша команда у спільній коаліції займе те місце, яке дозволить людям відчути, що є ефективні наслідки від цієї влади".

На запитання, чи згоден Ющенко з тезою, що прем’єра пропонуватиме та сила, яка набрала більше голосів, вона відповіла: "В меморандумі це записано. Я вважаю, що є повна згода для підписання документів".

За словами Тимошенко, вони з Ющенком однаково бачать "майбутнє України і майбутнє коаліції", яку мають формувати очолюваний нею Блок, блок "Наша Україна" і Соціалістична партія України, а Партія регіонів має знаходитись в опозиції.

"Немає жодних підстав іти в опозицію. Місце трьох наших команд – у владі", – сказала вона, додавши: "Якщо сильні команди будуть знаходитись в опозиції, тим чистішими будуть дії влади".

Юлія Тимошенко також запевнила журналістів, що робитиме все, "щоб протягом тижня пройти формальності" у формуванні коаліції.

Зі свого боку, Віктор Ющенко під час зустрічі назвав успішне проведення виборів "унікальним здобутком помаранчевої команди". Про це повідомили у прес-службі голови держави.

Він наголосив, що Україна вперше провела чесні й демократичні вибори, і це є необхідна передумова для консолідації суспільства. Ющенко нагадав, що можливість кожної людини вільно заявляти про свою позицію і впливати на позицію влади є однією з ґрунтовних цінностей, які люди відстоювали на Майдані.

В Брянске прошел фестиваль по шахматам и шашкам Жители Екатеринбурга смогут сами предложить места для храма На удаленку отправляют пожилых учителей в Свердловской области Мясников посоветовал, как встречать нынешний Новый год из-за ковида: «Жизни надо радоваться» Фестиваль дворового футбола «МЕТРОШКА» возвращается!

Лента новостей