15.02.2007 23:51

В Україні вшанували учасників бойових дій на території інших держав

Вісімнадцята річниця виведення радянських військ з Афганістану. З України на війну відрядили 160 тисяч солдатів та офіцерів. З них три з половиною тисячі загинули, а 12 тисяч дістали поранення.Дві години очікування офіційної церемонії, ще годину, щоб пробратися через натовп та поскласти квіти. Ветеран Афганістану Руслан Остапчук на це не зважає. Каже, головне - віддати шану пам'яті друзям, яких з щорік меншає. Розповідає, за останній рік п'ятеро його друзів по Афгану померли від хвороб, які отримали на цій війні.
Руслан Остапчук, учасник бойових дій в Афганістані: "Как вам объяснить - это жизнь. Ее не выкинешь ни из головы, ни из души".
Квіти від уряду привіз віце-прем’єр з гуманітарних питань Дмитро Табачник. Голова Верховної Ради теж відрядив свого першого заступника. Натомість Президент та його секретаріат майже у повному складі.
Після покладання квітів - панахида. Після чого всі високопосадовці розходяться. А самі афганці згадують минуле та поминають загиблих. Матері загиблих плачуть, ветерани дістають цигарки. Мало хто з них скаржиться на сьогодення, та всі як один твердять - ця війна нікому не була потрібна.
Наталя Павлова, Сергій Поставець, Олег Комар, 5 канал

Серьезная авария в Брянске: в одной из легковушек находился ребенок Люди недооценили глубину связи с кошками, считают ученые В Выгоничском районе столкнулись легковушка и молоковоз Экс-глава Серпуховского района Подмосковья Александр Шестун пытался покончить с собой Перечислены весенние аллергены и меры защиты от них

Лента новостей