23.06.2006 9:36

Андрій Воронін: «Якщо гратимемо на нічию – можемо й програти»

У Німеччині більшість футболістів української збірної переважно відключає телефони, звузивши спілкування з пресою лише інтерв’ю у так званій "змішаній зоні" Проте нам усе-таки вдалося на кілька хвилин розговорити форварда нашої команди Андрія Вороніна.
- Андрію, як команда готується до матчу з Тунісом?
- Після перемоги над Саудівською Аравією ми отримали півдня вихідного. Ті футболісти, які відіграли увесь матч, на тренуванні зробили лише легку пробіжку. А вже від середи команда розпочала безпосередню підготовку до матчу третього туру з Тунісом.
- Для виходу до 1/8 фіналу Україну влаштовує нічия. Чи можна припустити, що саме такою буде тренерська установка на гру?..
- Однозначно, установки грати на нічию не буде. Це не відповідає принципам Олега Блохіна та його тренерського штабу. Якщо гратимемо на нічию – можемо і програти. Щоб досягти якогось результату, потрібно грати лише на перемогу.
- У програному матчі з Іспанією багато фахівців назвали тебе кращим у нашій команді. Було помітно, що у другому матчі ти дуже хотів забити гол, та не склалося...
- Звичайно, як у кожного форварда, є бажання забивати в кожній грі. Але на першому місці у поєдинку з Саудівською Аравією був результат. Найголовніше, що ми перемогли, і зберігаємо шанси на вихід з групи. Трохи неприємно, що не забив – мав хороший момент, проте сподіваюся, що зможу зробити це в наступних іграх.
- Чи ти стежив за матчами тунісців? Які враження, як українцям потрібно з ними грати?
- Звичайно, стежив. Тунісці майже всі грають у Європі – у Франції, Англії, Шотландії, Іспанії, Голландії тощо. Дуже технічна і бойова команда, на дві голови вища за Саудівську Аравію. Тунісцям мало що бракувало до нічиєї з Іспанією, тому для них матч з нами - наче фінал. Але і для нашої команди – це вирішальний матч. Думаю, вони не стоятимуть усі в обороні, а намагатимуться атакувати, що нам і потрібно буде використати.
- Травми Володимира Єзерського та Дмитра Чигринського можуть позначитися на грі нашого захисту?
- Звичайно, неприємно коли одночасно випадають з обойми кілька гравців однієї ланки. Але змінити вже нічого не можна. Тому доведеться використовувати той кадровий потенціал, який маємо. На мою думку, В’ячеслав Свідерський непогано відіграв на правому фланзі у матчі з Саудівською Аравією...
- Чи маєш можливість під час чемпіонату поспілкуватися з дружиною Катею і п’ятимісячною донечкою?
- Ні, у Німеччині зараз присутній лише мій батько. А дружину з Машенькою відправив додому – в рідну Одесу.
- Андрію, бажаємо забитих голів і перемоги нашій збірній!

Пользователи Интернета считают их инопланетянами или привидениями Фонд РМК в рамках акции «Щедрый вторник сейчас» направит на благотворительность 23,7 миллиона рублей Необычное явление в небе сняли на видео петербургские автомобилисты В Дятьково мамы с колясками стали лезть под поезда В Брянске «Почта России» выясняет причину ДТП с участием своего авто

Лента новостей