27.06.2006 17:13

Катерина Бужинська: «У 10 років я заробила перші десять доларів»

Заслужену артистку України Катерину Бужинську сьогодні рідко побачиш на телеекранах. У неї тихе, але насичене гастролями творче життя, в особистому – теж усе спокійно. Гучний скандал у пресі про розлучення з колишнім чоловіком Юрієм Квеленковим – уже позаду. Правда, Квеленков таки залишився продюсером Бужинської.

- Катю, коли виступаєте у Чернівцях, приїжджаєте з продюсером Юрієм Квеленковим та коханим Володею. Зрозуміло, що з чоловіком ідете до мами. А де ж зупиняється Квеленков?

- У готелі. Оскільки він мені вже не чоловік, то і місця йому тут немає. Цього разу мій концерт відбувався напередодні маминого дня народження. Мама запрошувала Юру, але він подарував їй квіти і сказав, що прийти не зможе. Та й, думаю, Вові було б не дуже приємно, якби ми всі троє зібралися за одним столом.

- Коли ви розлучилися з Квеленковим, все ж як з продюсером стосунків з ним не перервали. А між тим, якось сказали, що з ним працювати складно...

- Та мені і зараз складно. Але ж хороших продюсерів у нас мало! Зараз між мною та Юрою – суто робочі стосунки, колишнє подружнє життя поволі забувається. Тим більше, що у нього є дружина. Але якщо мені загрожує якась неприємність, то Юра “порве” будь-кого. Вова ж зовсім інший – делікатний, вихований, добрий... Тому у наш час у шоу-бізнесі потрібні такі люди, як Квеленков. Ми разом уже 10 років, я познайомилася з ним, коли мала 16. Коли ми жили разом, він за мене все вирішував, а зараз, коли щось стосується роботи, останнє слово – за мною. Я рада, що мій продюсер влаштував своє особисте життя і що до нього повернулася дружина.

- Наскільки відомо, ви стали головною героїнею мюзиклу “Роксолана”, який написав композитор Арнольд Святогоров. На якій стадії робота над проектом?

- Півроку тому мені запропонували взяти участь у кастингу (серед претенденток на роль Роксолани була і Тіна Кароль). Але вибрали мене, шукали саме такий образ слов’янської дівчини. Султана гратиме актор Петро Чорний. Ми вже підготували чотири пісні. Та попереду ще багато роботи. Кошти виділяє держава.

- Свої перші гроші ви, здається, заробили, коли співали у Чернівцях у ресторані?

- Ні, раніше – у 10 років. Коли ми з ансамблем із міського палацу піонерів поїхали виступати в Одесу. Тоді народний артист України Микола Свидюк запросив мене виступити на Дні міста на Дерибасівській. За дві пісні я отримала десять доларів! Вже не пам’ятаю, на що їх витратила. Мабуть, віддала мамі, бо ми тоді бідно жили.

- Що зараз для українського артиста найприбутковіше – гастролі?

- І тільки. Бо запис і продаж альбомів – це крапля в морі, на цьому не заробиш.

- На сцені вас ніколи не побачиш у коротеньких шортах і маєчці...

- Я можу так вийти на сцену, але для чого? Адже маю свою публіку, яка хоче мене бачити саме такою. Мої глядачі – це не молодь. Я співаю для людей середнього віку і старших. У мене серйозні сюжетні пісні.

- Катю, ваш чоловік – молодий, високий, гарний. Жінки вам не заздрять?

- Як правило, заздрять тоді, коли у тебе багатий чоловік, а Володя не такий. Зате у нього дуже хороший характер. Це ще треба знайти такого чоловіка, який би кожного ранку варив дружині кашу! І так уже три роки! У мою роботу він не втручається. До речі, Володя - пластичний хірург.

- Отож, коли наважитеся на пластичну операцію, то до нього?

- А навіщо чужого шукати? Хоча зараз про таке ще не думаю – займаюся спортом, відвідую фітнес-клуб, займаюся танцями, аеробікою...

- Чому не поспішаєте узаконити стосунки?

- А для чого? Один раз я це вже зробила, і що? Але якщо народиться дитина, то одружимося.

- А з сином Володимира від першого шлюбу у вас які стосунки?

- Ми навіть не знайомі. Дитину проти мене, напевно, негативно налаштовує мама. І я її розумію. Але я сім’ї не розбивала. Навіть казала Володі, що не треба залишати дружину і дитину...

- Де ви у Києві живете?

- Неподалік Палацу “Україна”. Це моя власна квартира, яку я купила три роки тому. Свій дім облаштовувала сама – зробила зимовий сад, спальню у білосніжних тонах, а на третьому поверсі у мене окрема кімната з музичною апаратурою, де я займаюся. Правда, навіть на 200 квадратних метрах житлової площі не вистачає місця на концертні костюми, сукні висять навіть на сходах.

- Любите приймати гостей?

- Звичайно! Готує, як правило, Вова, я лише допомагаю...

- У вас є подруги?

- Моя найкраща подруга - лікар. Молода, гарна, пише кандидатську дисертацію. А з жінками, які нічого не досягли у житті, мені навіть немає про що розмовляти.

Довідка «ВЗ»

Катерина Бужинська – заслужена артистка України, володарка п’яти гран-прі міжнародних конкурсів, графиня (дід Каті – Бужинський Франц Йозефович – походить з польських дворян).

Народилася 13 серпня 1979 року у Норильську в Росії. З двох років жила у Чернівцях. В 1996 році, за порадою Юрія Квеленкова, переїжджає до Києва і переводиться з Чернівецького музучилища до Київського вищого музучилища ім. Глієра. У 1999 році вони одружилися, у 2003-му – розлучилися.

Расчет на вывоз мусора изменят: станет он дороже или дешевле? Украинский священник на джипе разрушил надгробья и могилы Число отравлений парацетамолом растет Обманутых дольщиков в Челябинске станет на треть меньше Москва возвращается к нормальной жизни: отменен ряд запретов, введенных из-за ковида

Лента новостей