09.06.2006 17:24

Книга про Юлію Тимошенко вийшла у Литві й готується до видання у Франції та Польщі

Книга про Юлію Тимошенко вийшла у Литві й готується до видання у Франції та ПольщіКнига про Юлію Тимошенко вийшла у Литві й готується до видання у Франції та ПольщіУ червні книга німецького журналіста Дмитра Попова і його російського колеги Іллі Мільштейна про Юлію Тимошенко, видана раніше у Німеччині й Росії, вийшла у Литві.

Як повідомила літагент авторів Галина Дурстхофф, книгу випустило видавництво Kitos knygos тиражем 1000 екземплярів. Однак, можливо, її будуть додруковувати.

"Книжка нам здалася добре написаною й цікавою з погляду феноменології політичних процесів пострадянського простору", – розповів tymoshenko.com.ua литовський видавець Гедімінас Баранаускас.

Він очікує, що книга сподобається литовському читачу. Раніше вона викликала бурхливий інтерес у західної преси, ставши першою книгою про українського політика, опублікованою на Заході. До Юлії Тимошенко серед політиків Східної Європи настільки високого інтересу європейці удостоїли лише Михайла Горбачова.

"У Литві цікавляться політичними процесами в Україні", – наголосив Гедімінас Баранаускас і додав, що Юлія Тимошенко, на думку видавництва, є "яскравим політичним характером".

На сьогоднішній день права на переклад книги продано ще у дві країни – Францію і Польщу. Очікується, що читачі цих країн зможуть побачити книгу восени.

За словами Галини Дурстхофф, автори й видавці сподіваються на великий успіх книги. У Франції вона вийде тиражем не менш 5000 екземплярів у видавництві Noir sur Blanc. У Польщі книгу випустить Wydawnictwo Literackie.

Французька видавниця Віра Міхальскі відзначає, що видна українська жінка-політик викликає цікавість у французів. "Юлія Тимошенко, елегантна леді, що часто одягається у вбрання від французьких кутюр’є, приваблює французьку публіку, яка дуже мало знає про "нову Європу", – говорить вона.

Крім того, Віра Міхальскі очікує, що Юлія Тимошенко "зіграє головну роль у майбутньому вашої країни".

Станцию на Луне Россия и Китай построят вместе, но непонятно, когда Дождь, переходящий в снег, а также гололед ожидаются в Челябинской области Восстание машин: в Брянске легковушка без водителя устроила ДТП Челябинские «следы» в истории космического «Бурана» Никаких пенсий очень скоро не будет, молодежи не на что рассчитывать, считает крупный бизнесмен

Лента новостей