15.02.2007 23:55

Між Президентом та Прем'єром черговий виток непорозуміння

Черговий обмін люб'язностями між Віктором Ющенком та Віктором Януковичем. Цього разу - обидва апелюють до судових інстанцій. Вісім адміністративних позовів проти Президента підготував Кабінет Міністрів. Секретаріат Президента - теж виходить на стежку війни. Віктор Ющенко готує звернення до Конституційного Суду. Терпець уривається. Чи може президент - розпустити уряд? Із таким питанням Віктор Ющенко має намір звернутися до Коституційного Суду. Президенту здається - уряд відповідальний і перед ним, а не лише перед парламентом.

Підстав для нервувань у Ющенка більше ніж достатньо - до того ж кількісно вони щораз збільшуються. Останні причини для дратування - Кабінет міністрів звернувся з адміністративними позовами проти президента. На думку відомства, Ющенко видає незаконні розпорядженя щодо призначення голів райадміністрацій. А от - старіший подразник для президентських нервів - невизначеність із кандадатурами на посади міністра закордонних справ і голови служби безпеки. Для самого президента незаплямованість Володимира Огризка і Віктора Короля - очевидна. Йому навіть видалося - він уже порозумівся із коаліцією, утім Віктор Янукович - так не вважає. 

Віктор Ющенко, Президент України: "Я проти того, щоби влаштовувати будь-які шоу з цього питання... Перед тим як вносити кандидатуру Огризка, відповідна розмова з Банковою була щодо цієї позиції і там було певне порозуміння. Якщо вона змінилася, то сьогодні можна придумувати будь-яку версію тільки для того, щоб це не відбулося. Тому я закликаю парламент зробити своє рішення по даному питанню".

Віктор Янукович, Прем'єр-міністр України: "Этот вопрос будет рассматриваться на фракциях на следующей неделе. Предварительній опрос депутатов показал, что они настроены больше негатиівно. По разлічним причинам. Но, естественно, будет дискуссия".

Раніше регіоналка Ганна Герман заявила, що в процесі спроб порозумітися із главою держави - коаліціанти не помітили його достатнього бажання домовитися.  На думку ж Президента - затягування процесу є винятково політичними спекуляціями.  

Ольга Сніцарчук, 5 канал

Мужчина на экстравагантном транспортном средстве поразил брянцев Тяжелую форму коронавируса теперь знают, как лечить 1975 заболевших коронавирусом. Что еще известно на этот час? Кто хотел отравить сотрудников редакции «Новой газеты»? Россия все еще не заплатила компенсацию акционерам ЮКОСа

Лента новостей