15.06.2006 13:13

На Euro Video перемогла українка!

Нещодавно у столиці Албанії Тірані відбувся фінал 1-го міжнародного фестивалю відеокліпів Euro Video Grand-Prix 2006. Україну представляла Олена Гребенюк зі своїм кліпом Le Forze del Destino, знятим на інтерпретовану Павлом Шевчуком (“Picasso”) арію з опери "Мефістофель" італійця Арріго Бойто. У більшості країн Європи ця подія патронується крупними організаціями, що працюють у області захисту авторських прав і розвитку музичної індустрії, які і відбирали кліпи-учасники Euro Video.
Всього в конкурсі взяли участь 27 європейських країн, які представили свої кращі відеокліпи. Від кожної країни-учасниці було представлено по одному члену жюрі.
За підсумками голосування Україна і Чехія набрали по 104 бали, і поділили між собою перше місце. Гран-прі фестивалю Euro Video приніс переможцям 15 000 євро. Втім, головною нагородою стала увага європейських рекордингових компаній, дистриб'юторів і мас-медіа.
Схожість назв провокує на порівняння Euro Video з недавно минулим “Євробаченням”. Проте фахівці підкреслюють, що “Євробачення” є виключно телевізійною подією. У свою чергу, Euro Video GP 2006 створили організації, що безпосередньо працюють в шоу-бізнесі.

Что делали в этом доме первые лица страны: зашли в гастроном и выпили пиво Найдено средство против старости? С пожаром в Брасовском районе спасатели справились за три минуты Шарообразный НЛО попал на камеру возле испытательного полигона в Неваде Мощи Луки Крымского, Мартоны Московской и частицу Пояса Пресвятой Богородицы привезут в Брянск

Лента новостей