02.02.2007 12:09

Президент Росії зустрівся з журналістами (РОЗШИРЕНО)

Підвищення Росією вартості газу, що постачається до України, допомогло зміцнити відносини двох держав. Таку заяву зробив президент Російської Федерації Володимир Путін на щорічній зустрічі з журналістами у Кремлі. За його словами, перехід на ринкові відносини позитивно вплинув на розвиток обох країн, а якщо Києву буде потрібна допомога в постачанні енергоресурсів - Москва завжди готова піти на поступки.

Володимир Путін уже вшосте влаштовує щорічну гала-прес-конференцію. І знову - встановлює рекорд за тривалістю спілкування з журналістами - три години тридцять дві хвилини. Одне з перших питань - нафтогазові конфлікти Росії з сусідніми країнами.

Володимир Путін, президент Росії: "Росія завжди виконувала свої зобов'язання, але ми не зобов'язані субсідіювати економіки інших країн у величезних розмірах, які співмірні з їх бюджетами."

Натомість президент заявив, що не розуміє позиції західних країн, які вбачають політичні мотиви у відвищенні цін на російський газ для Україні, Білорусі та Грузії.

Найгостріші питання лунали з вуст іноземних журналістів. Вони спокійніше ставилися до можливості поспілкуватися з президентом, та утримувалися від побажань здоров'я і успіхів Путіну. Натомість питали про  відносини Росії з країнами Заходу, про вбивство Олександра Литвиненка і про можливого спадкоємця Путіна на найвищій посаді у країні. Останньої таємниці Путін так і не розкрив. Тим часом соціологічні опитування свідчать, що половина росіян готові проголосувати за того кандидата, якого підтримає нинішній президент.

Володимир Путін є найпопулярнішим та найвпливовішим російським політиком.  Його повноваження завершатьсяч навесні дві тисячі восьмого року - і за словами президента, влада вже почала готуватися до виборів. Щоб гарантувати громадянам право на вільне волевиявлення.

Юлія Куценко, 5 канал


Шереметьево не отпускает. Очередной Superjet 100 вернулся в аэропорт На Жуковской земле открыли кордон лесника Росприроднадзор требовал приостановить работу цеха ЧЭМК. Суд отказал Неделю жары обещают Челябинской области синоптики Девять исламских террористов задержали в Челябинске и Москве

Лента новостей