02.02.2007 12:03

Спецпредставник ООН представить свій план про майбутній статус Косова

У Сербії спеціальний представник ООН Марті Ахтісаарі представить свій план про майбутній статус провінції Косова.У документі не згадується слово "незалежність", проте його зміст вказує саме на відокремлення краю. Прем'єр Сербії Воїслав Коштуніца вже відмовився зустрічатися із Махтісаарі і заявив, що цей план спрямований проти Сербії. Тому Махтісаарі зустрінеться тільки із проамериканським президентом Борисом Тадичем. Прем'єр Коштуніца попередив, що Сербія розірве дипломатичні відносини з будь-якою країною, яка визнає незалежність Косова. Ця заява прем"єра викликала невдоволення посольства США в Белграді. Сербська провінція Косово-Метохія перебуває під управлінням ООН з 1999 року. Там розміщені війська НАТО.  Серби вважають провінцію колискою сербської нації.

Агім Чеку, прем'єр-міністр Косова: "Це безумовно великий день для всіх мешканців Косова. Ми віримо, що запропонований ООН план матиме тільки позитивний вплив на долю нашого краю. Ми заслужили гідне життя."

«Нерегулируемый переход в самом широком месте дороги»: в чем проблема участка дороги на улице Красной в районе «Мегаполиса»? Церковь еще без куполов, цирка «на месте» тоже нет. Уникальный вид на Челябинск Чем провинились машиностроители Озерска? В Брянске заработал грязевой "гейзер" В Брянске прошел торжественный прием в честь Дня Героев России

Лента новостей