05.02.2006 14:38

Тарас Чорновіл: Виникає запитання – в Україні є Президент?

Під час прес-конференції в Ужгороді народний депутат, один із лідерів Партії регіонів Тарас Чорновіл на «незручне питання» преси «Чим поясните свій вихід із «Нашої України», у списках якої прийшли до парламенту, і перехід до Партії регіонів», відповів: «Для мене вихід з «Нашої України» був усвідомленим вибором, а не ситуативним кроком, і я про нього не шкодую».

За його словами, виявилось, що з людьми з «Нашої України» йому не по дорозі, він зрозумів, що ці люди – не з його табору. Натомість він надав перевагу синьо-білим, тому, що вони «послідовні», відповідають його баченню, якими повинні бути політики, вони кваліфіковані та не зраджують своїм принципам.

Тарас Чорновіл також зазначив, що відвідуючи Західні області України він помітив тенденцію до зміни симпатій виборців на користь «Регіонів України».

Чорновіл також не минув нагоди піддати критиці Віктора Ющенка: «Президент вважає, що вранішня купіль важливіша за державні справи. Я згоден, що Йорданська купіль – то є дуже важлива річ. Але позування перед телекамерами, демонстрування занурювання свого тіла в воду дуже мало співпадає з основними християнськими заповідями. Це нагадує притчу про Фарисея. Мені здається, що Президент просто проігнорував свої обов’язки державні, але зробив це не вперше. Як людина державна, він тоді не захотів спілкуватися з тими, хто не дуже захоплений його діями останнього часу, просто втік. Попередній раз він зробив це тоді, коли з ініціативи «Нафтогазу України» були розірвані нафтогазові домовленості, підписані ще Віктором Януковичем. Ці домовленості давали нам гарантії до 2013 року – спокою, затишку і тепла. Коли розпочалися власне газові проблеми, нинішній Президент просто втік до Іраку. Не досяг жодного контракту, жодної домовленості, жодного корисного результату. Такі випадки в нього бувають регулярно. Коли ж підійшла друга стадія «газової» кризи, коли Росія знижувала подачу газу, Ющенко спокійно собі сидів у Карпатах, катався на лижах. Виникає запитання – в Україні є Президент?».

Різко негативно оцінив Тарас Чорновіл агітаційні засоби, до яких вдаються, за його словами, опоненти з «Нашої України». Згадування в рекламних роликах заїждженого гасла «Бандитам – тюрми», чітко вказує українцям про те, хто розділяє їхню країну навпіл, проводить розмежувальну лінію між Заходом і Сходом. Народний депутат вважає, що такі дії розпалюють міжрегіональну ворожнечу, сіють розбрат. «Авторство цієї реклами вказує на тих, хто направду намагається розколоти націю, і приписує цей гріх іншим», – зробив висновок нардеп.

«Эффект свидетеля» присущ не только людям, выяснили ученые Трубчевские полицейские задержали земляка за порчу колес иномарки Магнитогорская учительница выиграла в ТВ-шоу миллион рублей Новая гипотеза заселения Америки Жители Брянщины доверяют полиции

Лента новостей