13.01.2007 18:13

Ватикан засудив ралі Дакар

Ватиканська газета "Оссерваторе Романо" засудила одні з найвідоміших автомобільних перегонів світу - ралі Дакар.

Редакційна стаття під заголовком "Дакар: криваві перегони безвідповідальності" присвячена загибелі в марокканській пустелі одного з учасників ралі - мотоцикліста з ПАР Елмера Сімонса.

"Багато хто називають перегони Дакар спортивним змаганням, у реальності ж вони мають мало спільного зі здоровим змаганням", - пише газета. "Маршрут ралі вкритий кривавим шлейфом, що кожного року стає усе довшим", - вважають у Ватикані. Жорстокий характер змагань "робить очевидним компонент насильства, присутній у всіх спробах експортувати західні моделі поведінки до співтовариств людей та екосистем, що не мають до Заходу жодного відношення", - говориться в статті.

"Оссерваторе Романо" дорікає організаторам та спонсорам гонок у цинізмі й ігноруванні реалій Північної Африки, а численні уламки автомобілів, полишені в пустелі, називає "іржавими пам"ятниками безвідповідальності" західної людини.

Сьогодні ралі називається просто Дакар, бо воно вже не стартує із французької столиці - Парижа. Щороку ралі триває два тижні, його маршрут проходить територією декількох країн Європи й Африки, і завершується в Сенегалі. Цього року перегони стартували в Лісабоні. За 29 років перегонів загинули 54 людини, з яких 24 - учасники змагань. Серед жертв також є 8 дітей та 2 жінки.

Бывший сотрудник ФСБ получил шесть лет тюрьмы за госизмену Цены на отдых в Турции могут взлететь почти на треть после открытия границ «Единая Россия» впервые показала свой новый логотип Матвиенко сообщила, что Россия может провести свои Олимпийские игры Мясников нашел вред в «слишком здоровом» образе жизни

Лента новостей