17.03.2006 13:18

Юлія Тимошенко: Опозиція має стати потужним контролером для влади

Юлія Тимошенко: Опозиція має стати потужним контролером для владиЮлія Тимошенко: Опозиція має стати потужним контролером для владиОпозиція має стати потужним контролером діяльності влади, для чого необхідно внести відповідні зміни до Конституції України. Про це Юлія Тимошенко заявила під час Юридичного конгресу з правової реформи, який відбувся у Харкові в четвер, 16 березня.

Так, за її словами, нова Конституція повинна передбачати не тільки розподіл влади, а й систему контролю за нею, відповідальність влади перед суспільством.

Вона зазначила, що Конституція, зокрема, мусить гарантувати парламентській опозиції право обирати керівників контролюючих органів – Рахункової палати, Генеральної прокуратури.

"Як Рахункова палата може проконтролювати виконання бюджету, якщо керівник Рахункової палати обирається тією ж самою більшістю в парламенті, якою буде призначатися і уряд?" – запитала Юлія Тимошенко, пояснюючи свою позицію.

Вона також переконана, що у новій Конституції не повинно бути "такої ганебної речі, як недоторканість будь-кого перед законом". Таким чином буде забезпечено відповідальність влади всіх рівнів – "від Президента країни до керівника комунальної структури" та рівність всіх громадян України перед законом.

Водночас Юлія Володимирівна наголосила, що нову редакцію Конституції можна приймати тільки після всенародного обговорення.

Экономика растет, но глобальный кризис будет неизбежен к концу 2020 года Коронавирус нашли у россиянина. Он вернулся из Италии Брянский депутат Валуев выступил за бесконтрольный отстрел медведей «Гранитный парапет высотой по грудь»: почему челябинцам не понравился ремонт набережной реки Миасс Почему в густонаселенной Японии эпидемия коронавируса проходит достаточно спокойно

Лента новостей