01.03.2006 19:31

Збірна України зіграла внічию із збірною Азербайджану в товариському матчі

Без Шевченка та Тимощука
Не надто цікавою виявилася товариська зустріч із збірною Азербайджану. Перевага нашої команди не викликала сумнівів, але моментів у воріт Велієва було створено не багато. Грали наші футболісти мляво та невиразно, складалося враження, що перемагати вони не збираються. Втім це не перша подібна товариська зустріч – можна й звикнути вже.
Товариські зустрічі наші тренери використовують в якихось не зрозумілих звичайному вболівальнику цілях. Але головне те, що в офіційних матчах гравці збірної грають зовсім по-іншому, і ми про це дуже добре знаємо. Тому не будемо заздалегідь критикувати нашу команду, попереду ще є час.

У грі не брали участь Андрій Шевченко, якого «не має сенсу продивлятися», як зазначив в одному із інтерв’ю перед матчем головний тренер збірної Олег Блохін, та Анатолій Тимощук, який ще не залікував свої травми. А Олександр Шовковський продовжує процес реабілітації після перелому ключиці.

Якщо перераховувати гольові моменти, то особливо запам’ятався удар спартаківця Максима Калиніченка у поперечину воріт азербайджанців на другій хвилині матчу. Після такого жвавого початку здалося, що гра буде не тільки цікавою, а й результативною. Збірна України володіла перевагою, але на завершальній стадії нічого не виходило. А ось штрафний удар в бік наших воріт був доволі небезпечним, проте молодий Богдан Шуст вірно обрав позицію і легко зловив м’яч.

Другий тайм, як і перший, розпочався оптимістично. Спочатку після навісу с флангу Сергій Федоров пробивав головою, але влучив прямо в руки воротарю. А дещо пізніше вже другий Сергій, цього разу Ребров, настільки здорово пробив в нижній кут воріт азербайджанців, що, здалося, м’яч влетів у сітку воріт. Але, на жаль, так тільки здалося.

Збірна України не забила та заспокоїлась. А господарі, які намагалися порадувати свого керманича, який дебютував у ролі головного наставника збірної, почали пробиратися до воріт Шуста. Особливо активним був лівий півзахисник Еміл Імамалієв. Один його прохід вдало перервав Владислав Ващук. В іншій атаці за участю Еміла з лінії штрафного майданчика пробивав Гурбанов, але м’яч полетів надто високо.

Найреальніший момент в матчі мав Олексій Бєлік, але використати помилку на виході воротаря азербайджанців не зміг. До речі, й азербайджанці мали забивати, але Надір Набієв в пусті ворота не влучив.

Більш ніж інші, зі збірної України запам’ятався Максим Калиніченко. Причому не тільки ударом в поперечину воріт суперника, а й взагалі. Виділити ще когось в такій грі дуже важко. Нудний суперник, нудна і гра…

Азербайджан – Україна – 0:0
Азербайджан: Велієв, Садигов, Соколов, Мамедов, Імамалієв (Нурієв, 83), Абдуллаєв, Гурбанов, Аббасов (Абдуллаєв, 52), Бахшиєв, Керімов, Набієв.
Україна: Шуст, Гусін (Шелаєв, 58), Федоров, Русол (Ващук, 46), Єзерський, Бєлік, Несмачний, Калиніченко (Назаренко, 62), Гусєв (Воробей, 46), Ротань (Серебреніков, 53), Воронін (Ребров, 46).
Попередження: Бахшиєв, 41 – Бєлік, 58.

К Путину за помощью обратились сотрудники станции скорой помощи Нижнего Тагила   Очевидных преемников Путина назвал Венедиктов Челябинец поднимал в небо «Буран». Космонавт, которого долго не знали на родине Не прошедших проверки абонентов сотовой связи начнут блокировать с 1 декабря На Кипре объявился первый в истории серийный убийца

Лента новостей